7 isteni szendvicskrém, amit öröm a kenyérre kenni: a kedvenceinkből válogattunk
A kevesebb néha több, igaz ez az étkezésre is, olykor a legegyszerűbb finomságok sokkal nagyobb sikert aratnak az étkezőasztalnál, mint a gazdagabb, főúri fogások.
A kencék közül nagy kedvenc a tojásos, mely rengetegféle változatban kipróbálható. A házi krémbe sok minden kerülhet, amitől nagyon izgalmas lesz. A magyaros ízek kedvelői még erős vagy csemege paprikakrémmel is feldobhatják. Én most ropogós baconnel dobtam össze, de még pirított hagymát is keverhetsz bele. A pikáns ízek kedvelői a mustárt se hagyják ki a kencéből!
A tojáskrém pékárura kenve az igazi, de töltelékként is használhatod. Például, ha gombakalapokba töltöd, majd sütőben megsütöd, akkor nagyon finom és mutatós. Sőt még cukkinitekercs készítésénél is kipróbálhatod. Kenyér helyett vékonyra vágott zöldségekkel is elfogyaszthatod az ízletes kencét, de ha előbbinél maradnál, akkor melegszendvicsfeltétnek is tökéletes.
A tojásokat bő, forrásban lévő vízben 10-12 perc alatt főzzük meg, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.
A baconszeleteket forró serpenyőben, a saját zsírjában süssük szép pirosra. Ezután a megsült szeleteket kockázzuk apróra.
A hagymát vágjuk finomra.
A tojást törjük simára a majonézzel és a tejföllel, majd adjuk hozzá a sót, borsot és az összekészített lila hagymát és a sült bacont. Ha szeretnéd, pirított hagymát és mustárt is keverhetsz a tojáskrémhez.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors