Palacsintatészta a levesbe? A régi, elfeledett levesbetét ma a hütték menő fogása
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Maradék, kissé kiszáradt palacsinták mentsvára ez az elsőre furcsa, mesébe illően hangzó kombináció: húsleves és palacsintatészta.
A hortobágyi húsos palacsinta és ez a leves is egy olyan feltevésen alapszik, amely az én családomban sosem valósul meg: ez a maradék palacsinta fogalma. Palacsintából mindannyian addig és ennyit eszünk, ameddig van. Így soha, de tényleg sosem marad.
Ezért a levesért viszont simán megéri eldugni magad elől egy-egy darabot, mert tényleg szuper, mókás, izgalmas levesbetét, különösen azokra az esetekre, mikor kicsit meguntad a húslevest, de tele vele a fagyasztó.
Máskülönben ez igazi hütteétel, az osztrák konyha egyik kedvenc levesváltozata.
Palacsintaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab palacsinta
- 8 deciliter húsleves
Elkészítés:
Süssünk 4 darab palacsintát, itt találunk hozzá egy szuper receptet. A palacsintákat ugyanúgy, mint mikor megtöltjük, tekerjük fel, majd szeleteljük, így a metélthez hasonló csíkokat kapunk.
A forró levest - itt találunk egy gyors húslevesreceptet - töltsük tálakba, ebbe szórjuk a palacsintametéltet.
Fotók: Ács Bori