Petrezselymes újkrumpli serpenyőben készítve: vajjal összeforgatva az igazi
Nagyon finom ropogós lesz a petrezselymes újkrumpli, ha serpenyőben, fedő alatt sütöd ki.
A diétába is beilleszthető ez az egyszerű petrezselyemsaláta, avagy a tabulé, nagyon könnyed, mégis laktató a bulgurnak köszönhetően. A petrezselyem nagyon egészséges, vízhajtó, ezáltal a veséket is tisztítja, érdemes gyakran, nagyobb mennyiségben fogyasztani.
Ebben a salátában egyértelműen a fűszernövény dominál, a bulgur és a paradicsom csak kiegészítő, ízesítő. A bulgurnak alapvetően nincs sok íze, de ha még melegen a dresszingbe forgatod, felveszi, magába szívja az aromákat.
A petrezselyem mellé menta is kerül, de ha nem kedveled annyira a karakteres fűszert, nyugodtan csökkentsd picit a mennyiségét.
A bulgurt készítsük el a csomagoláson írt instrukciók alapján. Ha nagyjából megpuhult, szűrjük le.
Az olívaolajat és a citromlevet keverjük össze, majd forgassuk bele a még meleg bulgurt, hagyjuk benne állni 10 percig.
Közben a zöldségeket készítsük elő: a paradicsomot mossuk meg, vágjuk egészen apró kockákra. A petrezselymet és a mentát aprítsuk össze. A zöldhagymát vágjuk karikákra.
Tegyük a zöldségeket egy tálba, majd adjuk hozzá a bulgurt a dresszinggel együtt. Sózzuk, borsozzuk, forgassuk egybe. Hidegen és melegen is kínálható.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu