Könnyed, mégis laktató saláta pirult édeskrumplival – Nem terheli meg a gyomrod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Isteni saláta téli verzióban, egy-egy alapanyag sütve kerül bele, ettől lesz még izgalmasabb.
A salátáról lehet, hogy inkább a nyár ugrik be, amikor semmi mást nem kívánsz, csak valami könnyedet. Persze a fogyókúra is eszedbe juthat, hiszen általában az salátázik, aki szeretne egy kicsit lefaragni a súlyából. Pedig a saláta mindig jó választás, nem csak akkor, ha diétázol. Arra vigyázz, hogy milyen öntettel kínálod, mert sokszor a dresszing miatt nem lesz alakbarát a fogás.
Ez a kelbimbósaláta olyan kompakt, hogy bár köretnek is eheted, magában is megállja a helyét. A saláta nem csak vegetáriánus kivitelben készülhet, nyugodtan tegyél bele húst is, például csirkét, ezután már biztosan nem leszel éhes.
Az alábbi édeskrumplis saláta is nagyon izgalmas, főleg, hogy a batáta sütve kerül bele. A többi hozzávaló is nagyon könnyed, pont jó lesz a karácsonyi lakoma után.
Pirított édesburgonya-saláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab édeskrumpli (közepes)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 200 gramm bébispenót
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az édeskrumplikat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagymát is karikázzuk fel. A krumplikockákat tegyük egy nagyobb tálba, öntsünk rájuk olajat, szórjuk meg sóval, majd forgassuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a krumplit, és süssük 30 percig. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
Amíg a krumpli sül, tegyük egy tálba a spenótot és a hagymát. Egy kisebb edényben készítsük el az öntetet az almaecetből és a citromléből. Öntsük a zöldségekre, majd óvatosan forgassuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk.
Azonnal fogyasztva is finom, de be is lehet tenni a hűtőbe, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Fotó: Getty Images