A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz
Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.
A gofri tulajdonképpen egy sűrű palacsintatészta, amit erre a célra kialakított gofrisütőben kell kisütni. Igaz, nem árt egy jobb minőségű, tapadásmentes eszközbe beruháznod, de ha megtalálod az igazit, utána évekig élvezheted a friss és illatozó reggeli gofrikat. Ráadásul vannak olyan készülékek is a piacon, amelyeknek szendvicssütő funkciója is van, így érdemes lehet a 2 az 1-ben opciót választanod.
Ezt a gofrit tej és tojás nélkül, zabpehelyliszt hozzáadásával készítheted el, és ha nagyobb adag lesz belőle, akkor másnap is épp olyan puha és omlós marad, mint amilyen frissen volt.
A chiamagot áztassuk be a vízbe, és hagyjuk, amíg sűrű, tojásfehérje-állagúvá zselésedik.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kókuszitalt, a vaníliát és a kókuszolajat. Végül keverjük a tésztához a chiatojást is, és hagyjuk pihenni 10 percig.
Kanalazzuk a tésztát az előmelegített gofrisütőbe, és süssük aranybarnára. Egy gofrihoz kb. 2 nagy evőkanálnyi tészta szükséges, de ez sütőformánként változhat.
Friss gyümölcsökkel, magvakkal, lekvárral, joghurttal vagy mézzel tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu