Zöldséges tócsni gazdagon: csicseriborsó és spenót is dúsítja
Nevezhetjük tócsninak, de ez a fogás annyira gazdag, hogy fasírtként is megállja a helyét: tápláló, finom és hús nélkül készül.
Ez a fasírt rendhagyó módon nem bő olajban, hanem a sütőben sül, ezzel a módszerrel pedig nemcsak az olajszagtól kímélheted meg a konyhádat, de sokat spórolhatsz is. Olyan egyszerű alapanyagok alkotják, mint a sárgarépa, a csicseriborsó és a zabpehelyliszt, az ízesítést pedig akár kedved szerint variálhatod is. A receptben konzerves csicseriborsó szerepel, azonban magad is főzheted a hüvelyest, ha épp száraz alapanyag van otthon.
És amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: csupa teljes értékű alapanyag alkotja, így egy fogással az egészséges szénhidrátokat, a rostot, a fehérjét és a jó zsírokat is kipipálhatod.
A répát reszeljük le és tegyük félre. A csicseriborsót tegyük aprítógépbe, és zúzzuk apró darabokra.
Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, szaggassunk a masszából evőkanálnyi mennyiségeket, és formázzunk korongokat.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu