Roppanós zöldségchips házilag: pofonegyszerűen készül a fitt nasi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A bolti társaival ellentétben bő olaj helyett sütőben készül, így az esti filmnézéshez egy sokkal egészségesebb nasit tehetsz a család elé.
A boltban kapható chipsekkel ellentétben a házi verziók sokkal kevesebb olajat tartalmaznak, és tartósítószer sem kerül hozzájuk. Mindezek mellett pedig egészséges, vitamindús opciók, ha esti ropogtatnivalóra vágysz.
A zöldségeket kedved szerint kombinálhatod: a lenti listában felsoroltak mellett jó választás még a sárgarépa, a sütőtök és a csicsóka is, de a recept szinte bármilyen más, vékony szeletekre vágható zöldséggel is működik.
Roppanós zöldségchips
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db nagy édesburgonya
- 1 db nagy cékla
- 1 db közepes zellergumó
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk tengeri só
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mossuk és hámozzuk meg.
Szeletelőgéppel vagy uborkagyalu segítségével vágjuk a lehető legvékonyabb szeletekre, majd tegyük őket egy tálba.
Locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk rájuk a sót, alaposan forgassuk össze, majd pakoljuk őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Lehetőség szerint vékony rétegben kerüljenek a tepsire, hiszen csak így tudnak megfelelően kiszáradni és roppanósra sülni. Érdemes több tepsit használni.
Tegyük a zöldségeket 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára őket. Fontos, hogy figyelemmel kövessük a sütést, nehogy megégjenek.
Fotók: Getty Images