Bécsi burgonyasaláta rántott hús mellé: snidlinggel igazán finom

sbscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A burgonyasaláta ezerarcú étel, készülhet majonézesen vagy ecetesen, bármelyiket is készítsd el, a siker garantált.

Hideg saláták közül a krumpliból készült a legnépszerűbb, melyet rengeteg verzióban összedobhatsz. Érdemes szezonális finomságokkal dúsítva is kipróbálni, adj hozzá snidlinget, ha pedig még izgalmasabban kínálnád, vékonyan szeletelt hónapos retek is mehet a krumpli mellé.

Az alaplével készült krumplisaláta nevezhető bécsinek is, de ne maradjon ki belőle a mustár és az almaecet sem. Mivel ez a saláta hidegen az igazi, előző nap is elkészítheted, így bőven lesz ideje az ízeknek összeérniük. Rántott hús mellé ez a legjobb választás, a legközelebbi családi ebéd alkalmával lepd meg vele a szeretteidet.

Snidlinges bécsi burgonyasaláta

krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 300 ml alaplé (zöldség vagy hús)
  • kevés olaj
  • bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 marék snidling (finomra vágva)
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.

A megpucolt burgonyát ízlés szerint vágjuk karikákra vagy kockázzuk fel.

A lila hagymát vágjuk finomra, majd öntsük rá az alaplevet.

Az olajhoz keverjük hozzá a borsot, almaecetet, mustárt, snidlinget, alaposan keverjük össze, majd forgassuk a krumplihoz a hagymás keverékkel együtt.

A salátát tálalás előtt egy éjszakát tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

 

Ezt is szeretjük