Mexikói kukoricasaláta: pikáns köret sok lime-mal és chilivel

Mexikoi-kukoricasalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a saláta színes, fűszeres és tartalmas, és percek alatt készül: csak keverd össze a hozzávalókat, és már eheted is!

Ezzel a mexikói kukoricasalátával nem foghatsz mellé: frissítő, pikáns, tartalmas, és tökéletes választás előételnek, köretnek, salátának vagy könnyed harapnivalónak tortillachips mellé.

A recept konzerves kukoricát használ, de nyáron bátran cseréld frissre. Sőt, ha van rá lehetőséged, akkor a csöveket felhasználás előtt grillen meg is sütheted, mert akkor extra füstös aromával is kiegészül az amúgy is gazdag ízvilág.

Pikáns mexikói kukoricasaláta

Mexikoi-kukoricasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db kukoricakonzerv leszűrve (kb. 350 g)
  • 1 nagy fej lila hagyma feldarabolva
  • 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 db jalapeño vékonyan felkarikázva
  • 1 db lime leve
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjünk össze minden hozzávalót. 

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük