Mexikói kukoricasaláta: pikáns köret sok lime-mal és chilivel
Ez a saláta színes, fűszeres és tartalmas, és percek alatt készül: csak keverd össze a hozzávalókat, és már eheted is!
Ezzel a mexikói kukoricasalátával nem foghatsz mellé: frissítő, pikáns, tartalmas, és tökéletes választás előételnek, köretnek, salátának vagy könnyed harapnivalónak tortillachips mellé.
A recept konzerves kukoricát használ, de nyáron bátran cseréld frissre. Sőt, ha van rá lehetőséged, akkor a csöveket felhasználás előtt grillen meg is sütheted, mert akkor extra füstös aromával is kiegészül az amúgy is gazdag ízvilág.
Pikáns mexikói kukoricasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db kukoricakonzerv leszűrve (kb. 350 g)
- 1 nagy fej lila hagyma feldarabolva
- 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1 db jalapeño vékonyan felkarikázva
- 1 db lime leve
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
- 0.5 tk só
- 0.25 tk bors
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjünk össze minden hozzávalót.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Ez is érdekelhet
-
2024-03-30 07:50:02
-
2023-07-15 11:08:02
-
2023-06-23 06:30:02
Címkék:
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!