Sűrű, magyaros leves kolbásszal dúsítva: tartalmas és finom

Sűrű, magyaros leves kolbásszal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A laktató leves bátran továbbálmodható, elfér még benne zöldség, sőt még krumpligombóccal is feldobhatod.

A magyaros ízvilágú leves kolbásszal és fehérbabbal készül, egyszerű, mégis finom és nagyon laktató. A levesből bátran készíthetsz nagyobb adagot, hűtőben eláll, nem ront az ízén, így másnap és harmadnap is felmelegítheted.

Zöldség és levesbetét is mehet bele

A leves így is tartalmas, de aki szeretné, az tovább dúsíthatja, sárgarépa, fehérrépa és krumpli is mehet bele. Ha azonban a burgonyát kihagyod, helyette krumpligombócot is használhatsz, nagyon jól passzol a levesbe. Ami pedig még finomabbá teszi, az a tejfölös habarás!

A fűszerekkel is játszhatsz, 1 teáskanál majoránna is jól áll neki, de a csípősebb ízek kedvelői chilit is adhatnak a leveshez. Csak rajtad áll, hogy készíted el.

Sűrű, magyaros leves kolbásszal

Sűrű, magyaros leves kolbásszal ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 400 g fehérbab
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pár kolbász
  • kevés olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A babot egy éjszakára áztassuk vízbe.

A beáztatott babot másnap mossuk át, majd tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. A babhoz adjunk sót, borsot, babérlevelet, és főzzük puhára.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A megtisztított fokhagymát is szeleteljük finomra.

A kolbászt karikázzuk fel vagy vágjuk kockákra, ezután pirítsuk le, majd szedjük tányérra és tegyük félre.

Egy kevés olajat vagy zsírt hevítsünk fel a serpenyőben, amelyikben a kolbász pirult, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, fokhagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd az egészet keverjük a leveshez a félretett kolbásszal együtt. Még néhány percig főzzük a levest, közben kóstoljunk, ha szükséges, akkor adjunk még hozzá sót és borsot.

Az elkészült levest finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg. A leves mellé kenyeret is kínáljunk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük