Krémes karfiolcurry csicseriborsóval: indiai ebéd húsmentesen

Karfiolcurry-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a curry a karfioltól kapja a karakteres ízét, a csicseriborsótól pedig tartalmas és fehérjedús lesz: szuper opció ebédre és vacsorára is.

A curry Délkelet-Ázsia egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elkészíthető étele, sokszínűsége révén pedig szinte minden diétába beilleszthető. Most egy könnyed zöldséges változatot mutatok, amely biztosan nem terheli meg a gyomrodat, mégis tápláló, rostban és növényi fehérjékben gazdag.

Két fő alapanyaga a karfiol és a csicseriborsó, amelyek egy gazdagon fűszerezett paradicsomos szószban főnek puhára. Végül pedig sűrű kókusztej is kerül bele, amelytől szuper krémes lesz a curry. Ha nem tudsz beszerezni konzerves változatot, akkor használj helyette dobozban kapható kókuszkrémet. Az egyszerű kókuszitalt ebben az esetben mellőzd, mert nem elég sűrű ehhez az ételhez.

Karfiolcurry csicseriborsóval

Karfiolcurry

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 cm gyömbér apróra vágva
  • 2 ek sárga currypaszta
  • 1 közepes fej karfiol rózsáira szedve (500 g)
  • 1 ek garam masala fűszerkeverék
  • 2 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk szárított chilipehely (opcionális)
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 400 g konzerves paradicsom
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 1 db konzerves csicseriborsó leszűrve (400 g)
  • 0.5 db lime leve
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • a tálaláshoz párolt rizs
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és együtt is pirítsuk 1 percig.

Adjuk hozzá a currypasztát, a karfiolt, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a paradicsommal és a kókusztejjel. Alacsony hőfokon, fedő alatt rotyogtassuk 20-25 percig, vagy amíg a karfiol már majdnem készen van, majd adjuk hozzá a csicseriborsót is, és főzzük együtt is további 5 percig.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lime levét és a friss koriandert, majd párolt rizzsel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük