Puha kapros-cukkinis gofri: a legjobb meleg reggeli

cukkinis-gofri2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy ráérősebb reggelen érdemes nekiállni a gofrisütésnek, ráadásul, ha nagy adagot keversz be belőle, több napig élvezheted!

Meleg reggelire vágysz, de unod a tojásrántottát? Készíts sós gofrit, amit rengetegféleképpen dobhatsz fel, és akár magaddal is viheted a munkahelyedre vagy az iskolába. 

Az alábbi recept főszereplője a cukkini, amely mellől nem hiányozhat a kapor sem. Ebbe a változatba liszt helyett csak egy kevés zsemlemorzsa kerül, így nagyon könnyed és lágy lesz a végeredmény. Hogy még izgalmasabb legyen, sajtot is keverj bele, a karakteres cheddar tökéletes választás.

A tésztából akár dupla adagot is bekeverhetsz, a kész gofri a hűtőben több napig eláll, és kenyérpirítóban könnyedén újramelegítheted.

Sajtos-cukkinis gofri

cukkinis-gofri

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 közepes db cukkini
  • 1 db tojás (L-es)
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 50 g cheddar sajt
  • 0.5 csokor kapor
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 0.5 tk
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, a hagymát hámozzuk meg, majd mindkettőt reszeljük le, tegyük egy tálba. Enyhén sózzuk, hagyjuk állni 5-10 percig, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.

A sajtot reszeljük le, a kaprot aprítsuk össze.

Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban.

Forrósítsuk fel a gofrisütőt, enyhén kenjük ki olajjal. Adjunk hozzá kb. negyed bögrényit a masszából, majd addig süssük, míg a széle aranybarna lesz.

Süssük ki így a maradék tésztát, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük