Fantasztikusan krémes zebratorta: sütés nélkül készül

zebratorta-sutes-nelkul-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütés nélküli zebratorta könnyen elkészíthető, mutatós desszert, és a csíkozás sem ördöngösség.

A sütés nélküli desszerteket azért szeretjük, mert gyorsan elkészíthetők, és rendkívül változatosak. Legyen az egy egyszerű gyümölcsös torta, tejszínes vagy csokoládés finomság, képtelenség neki ellenállni. 

A zebratorta alapja édes darált keksz, ami lehet kakaós, csokis, sőt gluténmentes is. Erre felváltva kerül a vaníliás és a csokis krém, ez adja a csábító csíkos mintát. A tejszínes, joghurtos krémnek köszönhetően szinte az egész torta lágy, selymes. Könnyen variálhatsz rajta, az egyik rétegbe akár kókuszt is keverhetsz. 

Bár nincs vele sok munka, érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy jól megdermedjen. 

Zebratorta sütés nélkül

zebratorta-recept

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 15 dkg édes, kakaós darált keksz
  • 6 dkg vaj

A krémhez:

  • 30 dkg joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4.5 lap lapzselatin
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet és az olvasztott vajat keverjük össze egy tálban. Béleljünk ki egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral vagy folpackkal, és nyomkodjuk bele a kekszes keveréket. Ez lesz a torta alja.

Áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe a csomagoláson található utasításokat figyelembe véve. 

A joghurtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot dolgozzuk jól össze, és adjuk hozzá a zselatint. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt kemény habbá, majd forgassuk hozzá a joghurtos keveréket. 

Osszuk a krémet két egyenlő részre, és a feléhez adjunk kakaóport. 

A tortaforma közepébe kanalazzunk két evőkanál fehér krémet, majd arra a kakaós keveréket. Ismételjük addig a rétegezést, amíg elfogy a krém. 

A tortát tegyük a hűtőbe legalább négy órára, vagy akár egy egész éjszakára, hogy jól megdermedjen és összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük