Tejszínes, vaníliás eperleves: jól behűtve az igazi

Tejszínes, vaníliás eperleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csábító eperleves könnyű és finom, kihagyhatatlan a szezonban. A krémes nyalánkságot jéghidegen kínáld egy kis tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel megkoronázva.

Már találni friss epret a piacon és a boltban is: ilyenkor érdemes a gyümölcsből szezonális finomságokat készíteni. Az egyik nagy kedvenc az eperleves, ami vaníliával megbolondítva készül.

Így is lehet!

Friss eper helyett mirelit gyümölcsből is elkészíthető a fantasztikus gyümölcsleves. Ha picit különlegesebb ízben kínálnád, akkor néhány szem szegfűszeggel is megbolondíthatod, vanília helyett pedig bodzaszörppel is felturbózhatod.

Tejszínes, vaníliás eperleves

Tejszínes, vaníliás eperleves ct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 60 dkg eper
  • víz szükség szerint
  • 1 csipet
  • 0.5 darab citrom facsart leve
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Tálalás:

  • tejszínhab ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mossuk meg, a csumáját távolítsuk el. Az előkészített gyümölcsből néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.

A főzésre szánt epret tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi, és főzzük addig, amíg az eper megpuhul. Az epret közben ízesítsük sóval és citrom facsart levével.

A habtejszínt keverjük simára a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és az étkezési keményítővel. Ezután adjuk a puhára főtt eperhez, majd 1 perc után botmixer segítségével pürésítsük simára.

Ezután várjuk meg, hogy a leves kihűljön, majd tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk tejszínhabbal, félretett eperdarabokkal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük