Levendulás gin-tonik: ez a koktél garantáltan feldobja a nyarat
Próbáld ki ezt a levendulás csodát, és garantáltan ez lesz az új nyári kedvenc koktélod. A virágos-citrusos ízének képtelenség ellenállni!
Aki kedveli az alkoholos koktélokat, ezt is biztosan ki fogja próbálni. A rebarbara markáns, savanykás íze mi máshoz is passzolhatna jobban, ha nem a ginhez? Ráadásul csupán 3 hozzávaló kell hozzá és egy kis türelem.
Akár szódával, akár anélkül, a savanykás rebarbara és a keserű gin együtt egy csodálatos ízt fognak alkotni, ami rendkívül jóleső érzést adhat egy grillparti alkalmával is a társaságnak.
Mossuk meg a rebarbaraszárakat, majd vágjuk le a leveleit, illetve a szárak alsó végeit. Ezeket dobjuk ki, vagy komposztáljuk.
A szárakat vágjuk fel 3 cm hosszúságú darabokra.
Tegyük bele egy nagy befőttesüvegbe, majd adjuk hozzá a cukrot.
Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk össze, és hagyjuk egy éjszakán át pihenni. Ez idő alatt ugyanis a cukor kivonja a rebarbarából annak a levét.
A pihentetés kezdetétől számított 24 óra elteltével adjuk hozzá a cukros, levet eresztett rebarbarához a gint, majd ismét zárjuk le, és rázzuk fel ismét az üveget.
Hagyjuk 4 hétig állni egy hűvös, sötét helyen, majd szűrjük le az italt egy muszlinnal bélelt szűrőn át.
Töltsük kisebb üvegekbe vagy kancsóba, majd akár azonnal tálalhatjuk is.
Díszítésként adhatunk hozzá 1 karéj citromot vagy lime-ot, illetve mentaleveleket és rebarbaradarabokat is, de ezeket bátran el is hagyhatjuk, hiszen inkább csak dekorációs céllal kerülnek a koktélba.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu