Mennyei rebarbarás koktél: csupán 3 hozzávalóból készül

rebarbaras-koktel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Itt a rebarbaraszezon, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Ennek apropóján mutatunk most egy üdítő, rebarbarás koktélreceptet!

Aki kedveli az alkoholos koktélokat, ezt is biztosan ki fogja próbálni. A rebarbara markáns, savanykás íze mi máshoz is passzolhatna jobban, ha nem a ginhez? Ráadásul csupán 3 hozzávaló kell hozzá és egy kis türelem.

Akár szódával, akár anélkül, a savanykás rebarbara és a keserű gin együtt egy csodálatos ízt fognak alkotni, ami rendkívül jóleső érzést adhat egy grillparti alkalmával is a társaságnak.

Rebarbarás koktél

rebarbaras-koktel

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 1 kg rebarbaraszár
  • 400 g kristálycukor
  • 800 ml gin
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a rebarbaraszárakat, majd vágjuk le a leveleit, illetve a szárak alsó végeit. Ezeket dobjuk ki, vagy komposztáljuk.

A szárakat vágjuk fel 3 cm hosszúságú darabokra.

Tegyük bele egy nagy befőttesüvegbe, majd adjuk hozzá a cukrot.

Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk össze, és hagyjuk egy éjszakán át pihenni. Ez idő alatt ugyanis a cukor kivonja a rebarbarából annak a levét. 

A pihentetés kezdetétől számított 24 óra elteltével adjuk hozzá a cukros, levet eresztett rebarbarához a gint, majd ismét zárjuk le, és rázzuk fel ismét az üveget.

Hagyjuk 4 hétig állni egy hűvös, sötét helyen, majd szűrjük le az italt egy muszlinnal bélelt szűrőn át.

Töltsük kisebb üvegekbe vagy kancsóba, majd akár azonnal tálalhatjuk is.

Díszítésként adhatunk hozzá 1 karéj citromot vagy lime-ot, illetve mentaleveleket és rebarbaradarabokat is, de ezeket bátran el is hagyhatjuk, hiszen inkább csak dekorációs céllal kerülnek a koktélba.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük