Hideg tojássaláta kaporral és szárzellerrel felturbózva: kenyérre kenve isteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez nem a klasszikus, pár hozzávalós tojássaláta, bár nem sokkal bonyolultabb. Friss kapor, szárzeller, snidling és egy kis lilahagyma dobja fel, így amellett, hogy hideg és különösen jólesik a melegben, még ízeiben is a nyarat idézi meg.
A dresszing viszont a klasszikus, krémes és selymes, mustáros és majonézes, talán egyedül a pirospaprika lehet szokatlan benne. Ha túl töménynek vagy sűrűnek érezzük, a szokásos tejföl-joghurt párossal lehet finomítani az ízeken.
A tojás szuper fehérjeforrás, a belőle készült ételek egész napra energiával látnak el, ezért gyakran fogyasztom. Bár nagy kedvencem a rántotta és a tükörtojás, nyáron nem kívánom őket, elég meleg van odakint, nincs kedvem a tűzhely mellé állni. A főtt tojással legalább nincs bonyodalom, nyugodtan ott lehet hagyni, és szuper hideg ételek készíthetőek belőle.
Az extra verziót is van hova fokozni
Bár ez a tojássaláta sem mindennapi, még tovább lehet fokozni. Húsok közül mehet bele bacon, főtt csirkehús, garnéla; zöldségek közül paradicsom, uborka, répa; de illik hozzá az avokádó is, amit akár a dresszingbe is turmixolhatunk.
Tojássaláta kaporral és szárzellerrel
Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta
- 8 darab tojás
- 1 darab szárzeller
- 1 darab lilahagyma
- 3 evőkanál kapor
- 3 evőkanál snidling
Dresszing
- 0.33 bögre házi majonéz
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- ízlés szerint só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A tojást főzzük keményre 8-10 perc alatt. Pucoljuk meg, vágjuk össze kisebb kockákra, tegyük egy tálba.
Aprítsunk össze a zellerből egy marékra valót, majd a lilahagymát, a kaprot és a snidlinget is vágjuk össze. Adjuk a tojáshoz.
A dresszinghez keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük nyakon vele a tojást és a zöldségeket. Tegyük hűtőbe, hidegen, kenyérre kenve tálaljuk.
Fotó: Getty Images