
A szezon legfinomabb krémlevesei egy helyen: 7 változatot is mutatunk

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A hűvös időkben legszívesebben te is mindennap krémlevest ennél? Megteheted, hiszen nálunk kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb variációk közül!
A krémleves a hagyományos levesekhez képest egy kényelmesebb választás, hiszen nem kell akkora figyelmet és annyi időt fordítani a hozzávalók feldarabolására és a külcsínre.
Mindössze annyi dolgod van velük, hogy puhára főzöd, majd turmixgépben vagy botmixerrel krémesre pürésíted. Az egyszerűsített készítési mód azonban közel sem jelenti azt, hogy kevésbé lenne finom. Sőt! Az alább bemutatott levesek ízletesek, tartalmasak és táplálóak, és a leghűvösebb napokon is képesek felmelegíteni!
Immunerősítő tormás céklakrémleves
A cékla nemcsak vitamindús ivólének vagy köretnek szuper, hanem az egyik legfinomabb krémlevest is belőle készítheted el. A rengeteg ásványi anyagot és antioxidánst pedig egy másik immunerősítő és vírusölő hozzávalóval fejelheted meg, ami nem más, mint a torma. A végeredmény egy selymes, ízgazdag és tápláló étel, amelyet egész télen fogyaszthatsz.

Sütőtökkrémleves
Ez a krémleves több szempontból is különleges. Először is nem a megszokott sütőtökfajtákból készül, hanem hokkaido tökből. A japán sütőtökként is ismert zöldségből sokkal krémesebb és ízesebb lesz a leves, és érdekessége, hogy enyhe, sült gesztenyére emlékeztető ízjegyekkel is rendelkezik.

Gyömbéres répakrémleves
Az immunerősítésben a gyömbérnél kevés elismertebb természetes alapanyag létezik, így tökéletes kiegészítője az őszi-téli ételeknek. Ennek a krémlevesnek a sárgarépa a másik fő hozzávalója, a gyömbérrel együtt pedig remek párost alkotnak: a belőlük készülő leves rostban gazdag, alacsony a kalóriatartalma és eteti magát, annyira finom.

Paprikás édesburgonya-krémleves
Az édesburgonya igazi jolly joker, hiszen sütve, főzve, desszertnek és főételnek is tökéletes. Ebbe a krémlevesbe friss és fűszerpaprika is kerül, utóbbi ráadásul füstölt változatban, ami egy karakteres, nem mindennapi összhatást eredményez.

Kelbimbókrémleves
A kelbimbó rendszerint a karácsonyi és más ünnepi köretek főszereplője, azonban ehhez a krémleveshez is remek választás. Tartalmas, vitamindús alapanyag, ráadásul antioxidánsokkal is tele van, így immunerősítőként is beillik. A leves másik két hozzávalótól, a karfioltól és a kesudiótól lesz igazán tartalmas.

Almás zellerkrémleves
Zellerkrémlevest már valószínűleg kóstoltál, azonban ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor almával bolondítsd meg. Az édeskés alma különleges ízt ad az amúgy is karakteres zellernek, így a belőlük készült krémlevesnek biztosan elfogy az utolsó cseppje is.

Vargányakrémleves
A vargánya a legaromásabb erdeigomba-fajták közé tartozik, a belőle készülő krémleves íze pedig markáns, karakteres, és ha egyszer megkóstolod, akkor időről időre biztosan visszatérsz hozzá. A vargánya mellett a leves másik különlegessége a karamellizált hagyma, amely még jobban felerősíti az étel melengető hatását.
Fotók: Getty Images