A világ legdrágább sült krumplija 60 ezer forintba kerül - Nem véletlen az ára

krumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Volt idő, mikor a kaviár számított a legnagyobb luxusnak, azonban ma már másfajta méregdrága csodákat kóstolhatnak azok, akiknek vastag a pénztárcájuk.

Miközben én a napi bevásárlások során folyamatosan hátast dobok a folyton emelkedő árak látványától, addig egyesek a világ legdrágább finomságait keresik, kutatják.

A legdrágább élelmiszerek listája elég hosszú, folyton bővül: kóstolhatsz méregdrága fecskefészeklevest, de még a víz is hihetetlen áron kapható, sőt, olyan egyszerű ételt, mint a sült krumpli is vehetsz aranyáron.

skct2

A világ legdrágább sült krumplija

Egészen pontosan 200 dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért lehet megkóstolni a világ legdrágább sült krumpliját a Serendipity 3 étteremben. A hihetetlen ár hallatán felmerülhet a kérdés, mégis mi kerül egy sült krumplin ennyibe? Talán aranyból van? Azt is mondhatnák, igen, de mégsem.

Az egyszerű ételt különleges módon készítik: sütés előtt ecetes-pezsgős lében főzik, majd libazsíron kétszer átsütik, így kívül szép aranybarna és ropogós lesz, belül pedig krémesen lágy. Persze ez így még nem magyarázat az árára.

skct1

Ugyanis - visszakanyarodva a drága krumplihoz és az aranyhoz - a pirosra sült burgonyára szarvasgombasóval és szarvasgombaolajjal ízesített ehető arany kerül, illetve kristálytányéron szolgálják fel. A tálalásnál orchideával és csábító szarvasgombaszeletekkel díszítik az ételt. Természetes a drága sült krumpli mellé mártogatós is jár, csakhogy ketchup vagy majonéz helyett Mornay-mártást kínálnak, szarvasgombával dúsított szószt kap a kóstoló.

A fényűző étel július 13-án a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legdrágább sült krumplija.

Képek: Serendipity 3 Facebook-oldal

Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük