Mesehősök és cuki állatok a gyerekek tányérján - Egy anyuka minden ételből alkotást varázsol

szendvicsoroszlán
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyerekek ízlését finoman szólva is nehéz eltalálni, már ami az ételeket illeti. Keringenek mendemondák szuper jóevő gyerekekről, de az enyémek nem pont ilyenek, már ami a lányomat illeti. A fiam egy kicsit könnyebb eset, de neki is vannak berögzült "nemszeretem" ételei.

Létezik olyan étel, amelyből a lányom egy falatot sem hajlandó megkóstolni. Tálalhatom én bármilyen kreatívan, ismerem, ha meglátna a tányéron egy neki nem tetsző falatot, biztosan nem nyúlna hozzá. Minden alkalommal ámulok és bámulok olyan anyukákon, akik képesek a napi teendőkön túl az ételeket is úgy megkomponálni, hogy azok nemcsak finomak, hanem önálló kompozíciók is legyenek. Sokszor egy sima szendvicset is lehet úgy tálalni, hogy egyáltalán ne tűnjön unalmasnak. 

A cikkben szereplő anyuka Picifalat néven sokszor egyszerű ételekből készít jópofa figurákat az Instagramján. Ezeket a figurákat nemhogy egy gyerek, egy felnőtt is szívesen megenné. Persze biztos vagyok benne, hogy sokunknak nincs ennyi ideje kompozíciókat varázsolni az ételekből, de nézegetni azért jólesik, és talán még inspirációt is kaphatunk, ha mégis beleférne a napi programunkba.

Ez az oroszlán tökéletes példa arra, hogy lehet egy egyszerű bolognai tésztát elképesztően cukivá varázsolni. Én inkább azért nem enném meg, mert sajnálnék belerondítani ebbe a kedves oroszlánfejbe. 

Ezt a Batmant a kisfiam miatt is tettem ide, nagy kedvence a film. Nem ígérem, hogy azonnal megcsinálom, de evidenciában tartom, például egy esős hétvégére. 

Ez a Picachu a kolléganőm kedvéért került be. Az étel pedig egy banánpüré, ami a klasszikus hozzátáplálási folyamat egyik első eleme. A díszítésnek alkalmazott bogyós gyümölcsöket az allergia veszélye miatt mással is lehet helyettesíteni, de igazából úgyis a mosolygós arc a lényeg. 

A gyerekeim finoman szólva sem rajonganak a sajtokért. Nem értem miért, és részben ezért is figyeltem fel erre a sajt Spongyabobra, amit szerintem el is fogok készíteni, hátha sikerül meggyőznöm őket, hogy a sajt igenis finom. 

Ezt a fotót percekig nézegettem és közben mosolyogtam. Ez a kép a házimunkát is örömmé teszi amellett, hogy többféle zöldséget és gyümölcsöt vonultat fel a tányéron. 

Ez a malacka egy szuper napindító gyümölcsjoghurt, amit gyerekek és felnőttek is biztosan szívesen megesznek. Amúgy is sokkal egészségesebb, ha saját magunk készítjük a joghurtunkat, és ezek után az csak hab a tortán, ha még ki is díszítjük. 

Fotó: cover : Getty Images

Ezt is szeretjük