Ázsiai éjszakai piac, kézműves vásár, ecetkészítés online - Ezek a legjobb programok a hétvégén

progiajánlóaug
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Bár mindig izgalmas és változatos programok közül válogathatunk, az e heti kínálatnál színesebb és különlegesebb még nem nagyon volt.

Éjszakai piac, ázsiai ízek, sörfesztivál, ecetkészítés, bortúra, hogy csak párat említsünk a programokból, annyira sokszínű lesz a választék, hogy mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet. 

Chinatown Terasz

Chinatown Budapest - július 28-augusztus 30.

Éjszakai piac és isteni street foodok várnak a Chinatown-ban. Ha érdekel az ázsiai kultúra, az ízek és az ételek, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod ide, a terasz minden nap 17 órától 22 óráig van nyitva. Lényegében egy kínai street food éjszakai piacról van szó, az ételekről 8 étterem pavilonja gondoskodik, egytől egyig a Kínai Negyed legmenőbb helyei. Milyen street foodokra lehet számítani? Lesz grill, wok-ételek, mindenféle jellegzetes kínai fogás, sörök, italok, de ázsiai édességek is. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Gourmet és Sörfeszt

Zamárdi - július 30-augusztus 2.

Közvetlenül a Balaton partján rendezik meg a fesztivált, a Gourmet Udvar és a Sörkert mellett termelői vásár és kézműves piactér is lesz. Az ételek és italok mellől a zene sem marad el, szuper utcazenészek, különböző zenei stílusok és esti koncertek gondoskodnak a hangulatról. Több mint 150 féle csapolt sör közül válogathatnak a malátarajongók, de az ételek is legalább ilyen változatosak lesznek. Esténként tűzzsonglőr is elkápráztatja a vendégeket, a gyerekeket pedig játszóház és interaktív előadások várják. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashattok. 

Italok, ecetek, gyógynövény-elixírek online

Online esemény - július 30.,31.

Az online eseményen különféle alkoholos és alkoholmentes nyári frissítőkkel, ecetekkel, gyógynövényekkel ismerkedhetünk meg, miközben a készítésüket is elsajátíthatjuk. Az üdítőktől kezdve a mézsörön át a gyümölcspezsgőkig mindenről szó lesz, a tanfolyam élőben, Zoom alkalmazáson keresztül zajlik. 2 alkalmas az online esemény, a workshophoz tartozó jegyzetet emailben küldik el. A tanfolyam áráról az esemény Facebook-oldalán találtok információkat.

Pincejárat a swing jegyében

Törley Pezsgőmanufaktúra - augusztus 1.

A hangulatos, kellemes swing koncert mellett a Törley Múzeumot is megtekinthetik a belépőjegyet megvásárlók, azonban csak tárlatvezetés nélkül. Aki szeretne, az részt vehet pincesétán, megnézheti, hogyan, milyen technológiával készül a pezsgő, illetve egy pohár finom italt is megkóstolhat. A technológiai bemutatók pontos időpontjait az esemény Facebook-oldalán találjátok. Swing koncertet a Swing á la Django és a Myrtill és a SWINGUISTIQUE ad.

Borral Barangoló Kézműves Vásár

Páty Pincehegy - augusztus 1.

A hangulatos kézműves vásár igazi családi program, a kicsiknek gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, kincskereséssel készülnek, a felnőttek pedig borkóstolón és pincelátogatáson vehetnek részt. A Páty Pincehegy nyitott pincéiben isteni tételek kóstolhatók, az ódon falak teremtik meg a hangulatot, de még lovas kocsikázásra is lesz lehetőség. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashattok. 

Budai Borvidék túra

Budapest - augusztus 1.

A budai Sashegy borvidéke áll a túra középpontjában, vagyis a története az ókortól kezdve a mai napig. A túra alatt szó lesz az ókori rómaiak borkultúrájáról, Mátyás király borral folyó kútjáról, a szőlőműveléshez kapcsolódó szentek életéről, a török korban a borfogyasztási szokásokról, Jókai Mór szőlőművelési praktikáiról, de a sort még sokáig lehetne folytatni. A túra során a régi budai borvidék 4 helyszínén lesz autentikus borkóstoló, majd a Szentesi Pincészetben 7 tételes kóstolósor várja a résztvevőket. A belépőjegy áráról és a további részletekről az esemény Facebook-oldalán találtok információkat. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon