
Vadkovásszal készült, adalékmentes kenyerek szívvel-lélekkel - Megnyílt a második Bake My Day Pékség

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket

Roppanós, kapros reteksaláta: a citromos dresszing a lelke
A finom és tápláló reggeli az egész napunkra rányomja a bélyegét, méghozzá jó értelemben. A Bake My Day Pékségben mindez megvalósul - hagyományos és különleges péksüteményekkel és többféle reggeli variációval várnak mindenkit.
A tulajdonosok már a második pékségüket nyitják, az első üzlet szintén Budán, Őrmezőn található. Most egy kicsit forgalmasabb helyen, a Böszörményi úton nyitották meg a másodikat. Az alapkoncepció ugyanaz, megváltozott munkaképességű emberekkel dolgoznak, és kizárólag vadkovásszal készült, adalékmentes kenyereket sütnek.
Nagyon rég voltam olyan megnyitón, ahol az ételek nagy részét még csak meg sem tudtam kóstolni, olyan szinten a bőség zavarában szenvedtem. A kenyerek közül háromféle mutatkozott be, egy félbarna, egy pirított vöröshagymás és egy aszalt vörösáfonyás. A kenyerek szeletelése közben a pékség alapítója, a 30 éve a szakmában dolgozó Takács Zoltán elmesélte, hogy a cég kezdetben 8 embert foglalkoztatott, de mára a vállalkozás már több mint 110 fősre bővült.

A non-profit cég először épülettakarítással foglalkozott, majd három évvel ezelőtt megnyitották az első pékségüket Őrmezőn. Most pedig a már sokkal frekventáltabb helyen fekvő, jóval tágasabb, látványpékségként is üzemelő helyszínen jártunk. A Bake My Day-ben a kovászos kenyereken és bagetteken kívül kakaós csiga, túrós táska, sőt, az egyik kedvencem, a pisztáciakrémes croissant is kapható, de a legnagyobb boldogságot mégis gyerekkorom lapos, édes péksüteménye, a pacsni jelenléte okozta. Egy ideje csak a Lehel piacon láttam pacsnit, jó tudni, hogy máshol is beszerezhetem.

A kenyerekhez olyan őskovászt használnak, amelyet egy olaszországi szakmai útról hoztak haza, ezt etetik, nevelik azóta is, és ebből készülnek nap mint nap a kenyerek és péksütemények. A Bake My Day-ben minden nap egy különleges kenyérrel is készülnek - a libazsíros óriási siker volt, de a vöröshagymásra sem lehet panasz, mindenkinek szívből ajánlom.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors