Vadkovásszal készült, adalékmentes kenyerek szívvel-lélekkel - Megnyílt a második Bake My Day Pékség

bake my day kenyerek
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A finom és tápláló reggeli az egész napunkra rányomja a bélyegét, méghozzá jó értelemben. A Bake My Day Pékségben mindez megvalósul - hagyományos és különleges péksüteményekkel és többféle reggeli variációval várnak mindenkit.

A tulajdonosok már a második pékségüket nyitják, az első üzlet szintén Budán, Őrmezőn található. Most egy kicsit forgalmasabb helyen, a Böszörményi úton nyitották meg a másodikat. Az alapkoncepció ugyanaz, megváltozott munkaképességű emberekkel dolgoznak, és kizárólag vadkovásszal készült, adalékmentes kenyereket sütnek. 

Nagyon rég voltam olyan megnyitón, ahol az ételek nagy részét még csak meg sem tudtam kóstolni, olyan szinten a bőség zavarában szenvedtem. A kenyerek közül háromféle mutatkozott be, egy félbarna, egy pirított vöröshagymás és egy aszalt vörösáfonyás. A kenyerek szeletelése közben a pékség alapítója, a 30 éve a szakmában dolgozó Takács Zoltán elmesélte, hogy a cég kezdetben 8 embert foglalkoztatott, de mára a vállalkozás már több mint 110 fősre bővült.  

bake my day

A non-profit cég először épülettakarítással foglalkozott, majd három évvel ezelőtt megnyitották az első pékségüket Őrmezőn. Most pedig a már sokkal frekventáltabb helyen fekvő, jóval tágasabb, látványpékségként is üzemelő helyszínen jártunk. A Bake My Day-ben a kovászos kenyereken és bagetteken kívül kakaós csiga, túrós táska, sőt, az egyik kedvencem, a pisztáciakrémes croissant is kapható, de a legnagyobb boldogságot mégis gyerekkorom lapos, édes péksüteménye, a pacsni jelenléte okozta. Egy ideje csak a Lehel piacon láttam pacsnit, jó tudni, hogy máshol is beszerezhetem. 

bake my day péksüti

A kenyerekhez olyan őskovászt használnak, amelyet egy olaszországi szakmai útról hoztak haza, ezt etetik, nevelik azóta is, és ebből készülnek nap mint nap a kenyerek és péksütemények. A Bake My Day-ben minden nap egy különleges kenyérrel is készülnek - a libazsíros óriási siker volt, de a vöröshagymásra sem lehet panasz, mindenkinek szívből ajánlom. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük