After Eight házilag: mennyei mentás desszert pár hozzávalóból
Készítsd el házilag az ikonikus mentás csokit: kis türelemmel és kézügyességgel épp olyan lesz, mint a bolti!
A csoki és a menta párosítása nem újdonság, gondoljunk csak az ikonikus After Eightre vagy más mentás csokoládékra. Hozzájuk hasonlóan ebben a kekszben is a menta és a csoki a főszereplők, ketten együtt pedig igazi wow-élménnyé alakítják a nassolást.
Az alap egy egyszerű csokiskeksz-massza, az egyik legújabb kedvencem a kekszreceptek között: nem igényel nyújtást, szaggatást vagy pihentetést, mint a legtöbb vajas keksz receptje, így sokkal gyorsabb elkészíteni. Ezt dobtam fel egy kevés mentakivonattal, és máris kész az üdítő harapnivaló. A keksz vegán, így nem tartalmaz semmilyen tejterméket, sem pedig tojást.
A puha vajalternatívát egy közepes tálban keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a mentakivonatot és a kókuszjoghurtot, és dolgozzuk egybe.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd forgassuk össze a vajas alappal. Végül pedig mehet bele a csokichips is.
Egy teáskanállal szedjünk kis gombócokat a masszából, sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és formázzunk korongokat. Tartsuk szem előtt, hogy a tészta kb. a duplájára nő sütés közben, és eléggé elterül, így hagyjunk elegendő helyet két keksz között.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük őket aranybarnára. A kekszek hamar megégnek, ezért ne hagyjuk őket felügyelet nélkül.
Kihűlés után tegyük légmentesen zárható dobozba, és száraz, hűvös helyen tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors