After Eight házilag: mennyei mentás desszert pár hozzávalóból

32
Nyomtatás
After-eight-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készítsd el házilag az ikonikus mentás csokit: kis türelemmel és kézügyességgel épp olyan lesz, mint a bolti!

Szereted a mentás desszerteket? A kedvenced pedig az After Eight? Akkor jobb helyen nem is járhatnál, mert most megmutatom, hogyan készítheted el otthon a népszerű csokoládét. Az egész mindössze 4 hozzávalót igényel, azonban fontos, hogy pontosan kövesd a receptet, és a megadott alapanyagokkal dolgozz.

A legfontosabb mind közül a sűrített kókusztej, ami nem helyettesíthető konzerves kókusztejjel vagy kókuszkrémmel, mert utóbbiakkal nem fog összeállni a massza. Ha viszont nem szempont nálad a tejmentesség, akkor sima sűrített tejet is használhatsz helyette.

After eight

After-eight

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 200 g porcukor
  • 70 ml sűrített kókusztej (vagy sűrített tej)
  • 1.5 tk. mentakivonat
  • 200 g 70%-os étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a sűrített tejet, a porcukrot és a mentakivonatot, és addig dolgozzunk rajta, amíg egy összeálló, sűrű masszát nem kapunk (inkább keménynek kell lennie, nem pedig ragacsosnak). 

Osszuk a masszát 20 egyforma részre, és mindegyikből formázzunk szabályos, egészen lapos korongokat. Helyezzük őket sütőpapírral lefedett tálcára, és 1 órára tegyük a fagyasztóba dermedni.

Az étcsokit tördeljük hőálló edénybe, és gőz felett olvasszuk fel. A megdermedt korongokat egyesével mártsuk a csokiba, alaposan csepegtessük le, és sorakoztassuk ugyanarra a tálcára. Tegyük hűtőbe dermedni, és elfogyasztásig ott tároljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon