Nagyon kókuszos Bounty házilag: hűs finomság a meleg napokra
A Bounty szelet sokak nagy kedvence, és ha egy otthon is összedobható, egészségesebb változatot készítenél, akkor ez a legjobb recept a számodra!
Szereted a mentás desszerteket? A kedvenced pedig az After Eight? Akkor jobb helyen nem is járhatnál, mert most megmutatom, hogyan készítheted el otthon a népszerű csokoládét. Az egész mindössze 4 hozzávalót igényel, azonban fontos, hogy pontosan kövesd a receptet, és a megadott alapanyagokkal dolgozz.
A legfontosabb mind közül a sűrített kókusztej, ami nem helyettesíthető konzerves kókusztejjel vagy kókuszkrémmel, mert utóbbiakkal nem fog összeállni a massza. Ha viszont nem szempont nálad a tejmentesség, akkor sima sűrített tejet is használhatsz helyette.
Egy közepes tálban keverjük össze a sűrített tejet, a porcukrot és a mentakivonatot, és addig dolgozzunk rajta, amíg egy összeálló, sűrű masszát nem kapunk (inkább keménynek kell lennie, nem pedig ragacsosnak).
Osszuk a masszát 20 egyforma részre, és mindegyikből formázzunk szabályos, egészen lapos korongokat. Helyezzük őket sütőpapírral lefedett tálcára, és 1 órára tegyük a fagyasztóba dermedni.
Az étcsokit tördeljük hőálló edénybe, és gőz felett olvasszuk fel. A megdermedt korongokat egyesével mártsuk a csokiba, alaposan csepegtessük le, és sorakoztassuk ugyanarra a tálcára. Tegyük hűtőbe dermedni, és elfogyasztásig ott tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors