
6 szuper recept darált húsból: a töltött paprikától a rakottasokig

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Paradicsomos tészta grillezett halloumival: gyors mediterrán vacsora

Mennyei levendulás jegeskávé: házi sziruppal készül

Mamaféle májgombócleves: pont olyan, mint gyerekkorodban

Egyéjszakás banános, kókuszos zabkása: tejmentes recept

Sajttal és csirkével töltött kaliforniai paprika: hidegen is jólesik
A darált hús kiváló alapanyag megannyi laktató fogáshoz: készíthetsz belőle feltétet, tölteléket, és remekül passzol tésztákhoz.
Válogatásunkban ezúttal a leveles tésztás batyutól a rakottason át egészen a töltött paprikáig mutatunk finomabbnál finomabb fogásokat!
Leveles tésztás batyu
Kezdésként egy reggelinek is tökéletes, leveles tésztás fogással indítunk, amelynek a szaftos, húsos ragujába reszelt főtt tojás, fűszerek és fokhagyma is kerül. Ha kész tésztával dolgozol, pillanatokon belül tálalhatod is!

Foszlós török pizza
A reggeli után jöhet is egy kellemes ebéd vagy akár vacsora. Ehhez pedig egy finom, foszlós török pizzát ajánlunk, gazdag, húsos raguval. Ez az ízletes fogás házi tésztával készül, amelyre sok-sok zöldség és maga a ragu is kerül. Általában darált bárány- vagy marhahússal készül, sajt nélkül, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem pakolhatod tele vele.

Darált húsos tészta
Ha már belevágtunk a tésztákba, érdemes folytatni a sort. Ez a darált húsos, szaftos raguval készülő tésztaétel ízeiben a mexikói konyhát idézi. Hagymák, paradicsom és cheddar sajt is kerül bele, és mellé akár nacho chipset is kínálhatsz.

Baconbe göngyölt fasírtgolyó
Természetesen vendégvárós fogás nélkül sem lenne teljes a felhozatal. Ezúttal egy baconbe göngyölt fasírtgolyóra esett a választásunk. Akár lencsefőzelék, akár hideg saláták mellé is ideális választás lehet, ha vendégeket vársz.

Töltött paprika
Ha már darált hús, akkor egy finom töltött paprika is felkerült a listánkra, ami klasszikusan, húsos töltelékkel készül. Ezúttal egy kalotaszegi variáció receptjét mutatjuk, amelyben a töltelék ízei a sütőben érnek össze, és zellerrel tesszük azt még különlegesebbé.

Chilis bab
Zárásként egy kiadós chilis babos fogásról sem feledkezhetünk meg, ami másnap csak még finomabb. Egyszerű elkészíteni, autentikus ízvilága pedig az utolsó kanálig megidézi majd a mexikói konyhát!

Fotók forrása: Getty Images