A tészta a rohanós napok megmentője: mutatjuk, mi mindennel lehet kínálni

tcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha van tészta és még néhány szerény alapanyag a kamrádban, akkor könnyedén készíthetsz valamilyen meleg ételt, amely az asztalra kerülhet.

Száraz alapanyagokból mindig érdemes bevásárolni, feltölteni a spájzot. A rohanós hétköznapokon nincs idő mindennap boltba menni, meleg ételre azonban mindig szükség van.

Egy nagyobb, macerásabb fogás elkészítéséhez akár 4-5 órát vagy még többet is el lehet tölteni a konyhában, olykor pedig a rendrakás benne sincs ebben az időben. Ha számodra is fontos, hogy meleg étel legyen az asztalon egy hosszú nap után, akkor jól figyelj, mert most megmutatjuk, mi mindent lehet készíteni, ha csupán tészta és néhány alapanyag van otthon. 

téct

Ne gondolj nagy dolgokra, persze, ha időd engedi, összetettebb tésztaételeket is kipróbálhatsz. Az egyszerűségnél maradva, olykor elég csak szalonnát pirítani és összekeverni főtt tésztával, majd fűszerekkel és sajttal egybeforgatni. A legegyszerűbb tésztás ételek közé tartozik az olaszok carbonara tésztája vagy a magyaros krumplis tészta, tojásos nokedli, de akár az egyszerű hagymás babot is egybekeverheted tésztával.

Fokhagymás tészta

A világ egyik legegyszerűbb étele, szerény, filléres alapanyagokból készül: tészta, fokhagyma, alapfűszerek és petrezselyem. Ha azonban kicsit nagyobb a keret, olívaolajjal készítsd és parmezán sajtot is szórj az ételre. Egyszerű, mégis ízletes a fokhagymás tészta, ráadásul pillanatok alatt elkészül.

ftct

Brokkolis tészta

Ahogy a neve is sugallja, brokkoli, tészta, na meg fűszerek alkotják. Persze bőven lehet cifrázni az olaszok kedvelt brokkolis tésztáját, adj hozzá tejszínt, ha krémesre szeretnéd készíteni. Fűszerek közül érdemes szerecsendióval vagy friss petrezselyemmel megszórni. A brokkoli készítésénél arra ügyelj, hogy al dente állagú legyen, így megőrzöd a zöldség vitamintartalmát.

btct

Paradicsomos-fokhagymás spagetti

A világ egyik legegyszerűbb étele, amit szinte mindenki szeret. A sűrű, paradicsomos szószban megforgatott tészta isteni, ha szeretnéd, szórj a tetejére egy kis sajtot, de nélküle is tökéletes lesz. Húsmentes finomság, ami a fokhagyma erőteljes ízétől lesz különleges, de ha van otthon, tehetsz bele sonkát vagy kolbászt is.

ptct

Tavaszi, zöldséges tészta

A laktató tésztás finomság 30 perc alatt készül el. Az al dente-re főzött tésztára rengeteg izgalmas, vitaminokban gazdag zöldség kerül. Az étel mediterrán fűszerezést kap, oregánót, bazsalikomot, a savasságért pedig a citrom felel. A bőséges tésztás finomságot parmezánnal koronázd meg. Ha nincs otthon ennyiféle zöldséged, nyugodtan kihagyhatsz egy-kettőt, de le is cserélheted őket.

37475323 9b45de5f0af238abde6457cb83cfba4d wm

Káposztás tészta tavaszi kiadásban

A nagy hazai kedvencet kétféleképpen szokták fogyasztani, vannak, akik jó sok borssal megszórva, míg mások cukorral bolondítva. A káposztás tészta nem csak magában finom, köretnek is kiváló sültek mellé. Ha magában szeretnéd elfogyasztani, de kívánsz valami húsfélét is, akkor szalonnával tedd izgalmasabbá.

37327273 7be57729ed88e65bc9cc23f50ed13925 wm

Spenótos-paradicsomos rakott tészta

A sütőben, jó sok sajttal pirult tészta elkészítése még egy fárasztó nap után sem megterhelő. Észre sem veszed, olyan gyorsan elkészül ez a tepsis fogás. Húsmentes, tartalmas rakott tészta, melyben a spenót és háromfajta sajt kapja a főszerepet.

37370555 697c8c31f3931c729271eb0c0fc27177 wm

Ha érdekelnek a tésztás receptek, akkor olvasd el, melyik tészta milyen ételhez ajánlott, de még arról is találsz olvasnivalót, milyen szószokkal érdemes tésztát készíteni, vagy hogy miért nem szabad a tészta főzővizét kiönteni.

Fotó: Getty Images, Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük