![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A Rumour lett az Év Étterme – A legjobb cukrászdát és bárt is díjazták
![dining](https://kep.index.hu/1/0/4330/43309/433097/43309722_3305690_6cb5882ff9015ac64e19b5127cb51a26_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Május 16-án, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a hazai gasztroélet legvártabb és legjelentősebb eseménye minden évben.
A Dining Guide az elmúlt évekhez hasonlóan az idei TOP10-es rangsor felállításában is Fausto Arrighi segítségét kérte. Fausto Arrighi, a legendás Michelin Guide exdirektora vezető tanácsadói jelenlétével 6. éve segíti az Étteremkalauz munkáját. Az elmúlt években folyamatosan tesztelte a magyar éttermek teljesítményét, így vele egy olyan nemzetközi értelemben is jól megfogalmazott szaktekintély vesz részt a Dining Guide munkájában, aki jól ismeri a széles értelemben vett magyar csúcsgasztronómia elmúlt években mutatott teljesítményét.
Újdonságok – Best Of The Best
Best of the best étterem
Az Év Étterme Díj nyertesének kihirdetése előtt átadták a gála legújabb kategóriáinak győzteseit, köztük az új Dining Guide Restaurant Best Of The Best minősítést is. „Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idei évben bevezetett nagy újdonsága, hogy a nemzetközi gyakorlatokhoz hasonlóan egy új kategóriát hoz létre a Best Of The Best minősítéssel. A legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató minőségét, amelyek az ezt megelőző évek Étteremkalauzaiban minimum 3 évben is a kategóriájuk legjobb helyezését érték el” – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. Az új kategória első díjazottja a Stand Étterem lett, amely az elmúlt három évben az Év Étterme díj győztese volt.
![stand](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4330/43309/433090/43309010_1336bcb9d295e83923bc535fd1dd3ec0_wm.jpg)
Fotó: Bujnovszky Tamás/Stand Restaurant Facebook-oldal
Best of the best cukrászda
A Dining Guide a cukrászdák között is kihirdette a legjobbak legjobbját. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, melyet a Dining Guide 2018 óta négy éven át értékelt az Év Cukrászdája díjjal.
Új kategória – TOP10 Bár
Az új díjkategória mellett új TOP10-es listát is találunk az idei Étteremkalauzban, idén a bárokat is rangsorolták. Az első Dining Guide Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest nyerte el.
![blackswan](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4330/43309/433090/43309068_a30640f6bf527cfb0a6b46ce80d0133a_wm.jpg)
Fotó: Black Swan Budapest Facebook-oldal
Az Év Étterme
Rácz Jenő séfnek és a Costes Groupot alapító Gerendai Károlynak közös vállalkozása a Rumour étterem. A külföldről hazatérő, hazai televíziós tehetségkutató főzőshow népszerű zsűritagjának első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító egyedi „chef’s table” koncepcióval várja a vendégeit. A Rumour a budapesti éttermi élet első, a séf személyére építő, őt a központba helyező étterme, amely nem csak a vendég gasztronómiai érzékeire kíván hatással lenni. A vendégeket a látványkonyhát körülvevő pult köré ültetik, és a vacsorát a séf, a sommelier és az egész éttermi személyzet vezetésével kísérik végig, egyfajta közösségi érzésre építve. Az étterem saját meghatározása szerint gasztrószínháznak nevezi a vacsoráit, ennek megfelelően a gasztronómiai élményt kiegészítő elemekkel, gegekkel jeleníti meg. A Rumour ételkínálata az ismert, jól érthető és beazonosítható, biztonságos, klasszikus fine dining stílust képviseli, olykor formabontó tálalással. A tesztelések eredményeként és a hazai vendégközösség körében elért, a fine dining éttermi stílus népszerűsítésének eddig nem látott teljesítményét is figyelembe véve 2022-ben az Audi-Dining Guide Étteremkalauz a Rumour By Rácz Jenő éttermet Az Év Étterme Díjjal ismeri el.
![racz-jeno](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4330/43309/433090/43309040_b477eb2980b24db74d0bd89112d38243_wm.jpg)
Az Év Cukrászdája
Az Év Cukrászdája 2022-ben a Málna The Pastry Shop lett: a Gerbeaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán és felesége, Ágnes családi vállalkozása egy nagyon komoly, modern felfogású francia stílusú cukrászda, desszertkoncepciói nagyon finom, érzékeny összeállítású desszertek, amelyek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát.
![29091413 462c759ddc15f877bc3ca61e3eeb836d wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4330/43309/433091/43309176_cd0671bd279a760ea0c07c838adea056_wm.jpg)
A 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
- Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Rumour by Rácz Jenő
Különdíjak:
- Dining Guide Fenntarthatósági Díj/Pajta
- Dining Guide Az Év Cocktail Bárja/Black Swan Budapest
- Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye/Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef)
- Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best/Mihályi Patisserie
- Dining Guide Az Év Cukrászdája/Málna The Pastry Shop
- Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize/Déryné
- Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja/Felix Kitchen & Bar
- Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége/Pallag Dávid (Rutin)
- Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye/magyar Bocuse d’Or csapat
- Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája/Mák Restaurant
- Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme/Szaletly Vendéglő és Kert
- Dining Guide-Audi Életműdíj/Pintér Katalin
- Dining Guide-Master Good az Év Séfje/Wolfgang Puck
- Dining Guide Restaurant Best Of The Best/Stand
TOP10+2 Étterem:
- Rumour by Rácz Jenő
- Platán Gourmet Étterem
- Essência Restaurant - Tiago & Éva
- Salt Budapest
- Pasztell
- Borkonyha Étterem
- Babel Budapest
- Arany Kaviár
- Costes Restaurant
- 42 Restaurant & Bar
- Costes Downtown
- Laurel Budapest
Cover: MTI/Szigetváry Zsolt