3 ital, ami gyulladást okozhat a szervezetben: nem csak az alkohollal van probléma
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
A szervezetben kialakult gyulladást nem csak bizonyos ételek válthatják ki, egy-egy népszerű ital rendszeres fogyasztása is felelős lehet érte.
A gyulladás a szervezet természetes válaszreakciója a fertőzésre, amely ha hosszú ideig lappang, súlyos betegségek kialakulásához vezethet.
A gyulladás olykor bőrirritációval, duzzanattal, fizikális fájdalommal jár, de tünetmentesen is jelen lehet a szervezetben, akár évekig rejtőzködhet. A gyulladás kialakulásához a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás nagyban hozzájárul. A gyulladást természetes úton csökkenthetjük különböző élelmiszerek bevitelével. Vannak azonban olyan kedvelt finomságok, ételek, italok, amelyek rendszeres fogyasztása is gyulladást okozhat.
Alkohol
Az alkoholos italok rendszeres fogyasztása bizonyítottan rombolást visz végbe a szervezetben. Rosszat tesz a májnak, az agynak, a jó bélbaktériumok számát is csökkentheti, így emésztőrendszeri gyulladás alakulhat ki. Persze mértékkel mindent lehet, napi 1 pohár vörösbor elfogyasztása még jót is tehet.
Energiaitalok
Sokan élnek vele, pedig hosszú távon az energiaital nem tesz jót a szervezetnek. Főleg akkor nem javasolt a fogyasztása, ha gyulladás van a testedben. A mesterséges anyagok miatt felpörög a szervezet, a normális életritmus felborul, így nem tudsz regenerálódni.
Cukros, szénsavas üdítők
A magas cukortartalmú, szénsavas üdítők túlzott fogyasztása sem tartozik az egészséges szomjoltók közé, nem csak a gyulladást segítik elő, a szervezetben rengeteg negatív hatást okoznak. A cukortartalom miatt az elhízásért felelősek, ezzel növelik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
A diétás változatok sem jobbak, az üdítőben található mesterséges édesítők növelik a gyulladás kialakulásának esélyét, mivel a magas fruktózt és kukoricaszirupot sokkal nehezebben dolgozza fel a szervezet, így emésztőrendszeri probléma alakulhat ki.
Fotók: Getty Images