3 ital, ami gyulladást okozhat a szervezetben: nem csak az alkohollal van probléma

gyicover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szervezetben kialakult gyulladást nem csak bizonyos ételek válthatják ki, egy-egy népszerű ital rendszeres fogyasztása is felelős lehet érte.

A gyulladás a szervezet természetes válaszreakciója a fertőzésre, amely ha hosszú ideig lappang, súlyos betegségek kialakulásához vezethet.

A gyulladás olykor bőrirritációval, duzzanattal, fizikális fájdalommal jár, de tünetmentesen is jelen lehet a szervezetben, akár évekig rejtőzködhet. A gyulladás kialakulásához a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás nagyban hozzájárul. A gyulladást természetes úton csökkenthetjük különböző élelmiszerek bevitelével. Vannak azonban olyan kedvelt finomságok, ételek, italok, amelyek rendszeres fogyasztása is gyulladást okozhat.

üct

Alkohol

Az alkoholos italok rendszeres fogyasztása bizonyítottan rombolást visz végbe a szervezetben. Rosszat tesz a májnak, az agynak, a jó bélbaktériumok számát is csökkentheti, így emésztőrendszeri gyulladás alakulhat ki. Persze mértékkel mindent lehet, napi 1 pohár vörösbor elfogyasztása még jót is tehet.

vbct

Energiaitalok

Sokan élnek vele, pedig hosszú távon az energiaital nem tesz jót a szervezetnek. Főleg akkor nem javasolt a fogyasztása, ha gyulladás van a testedben. A mesterséges anyagok miatt felpörög a szervezet, a normális életritmus felborul, így nem tudsz regenerálódni.

eict

Cukros, szénsavas üdítők

A magas cukortartalmú, szénsavas üdítők túlzott fogyasztása sem tartozik az egészséges szomjoltók közé, nem csak a gyulladást segítik elő, a szervezetben rengeteg negatív hatást okoznak. A cukortartalom miatt az elhízásért felelősek, ezzel növelik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A diétás változatok sem jobbak, az üdítőben található mesterséges édesítők növelik a gyulladás kialakulásának esélyét, mivel a magas fruktózt és kukoricaszirupot sokkal nehezebben dolgozza fel a szervezet, így emésztőrendszeri probléma alakulhat ki.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon