![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Itt eheted a legfinomabb steaket - Az Andrássy úti Hoppá! Bistróban minőségi marhahúst használnak
![marhahúsleves hoppá cover](https://kep.index.hu/1/0/3867/38673/386737/38673759_2950139_d61284f51239f23ac93a49436398a8eb_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hús-, főleg marhahúsimádóknak kötelező ellátogatniuk az Andrássy úti Hoppá! Bistróba, ahol a Jancsa Jani által megálmodott Hortobágy Angus marhából készült fogásokat kóstolhatják meg.
Bár Magyarországon csak 3-4 kilogrammot fogyasztanak éves szinten marhahúsból, ha kiemelkedő minőségű alapanyagból készítik az ételeket, ez a szám remélhetőleg nőni fog - hangzott el az Andrássy úti Hoppá! Bistro újranyitása alkalmából rendezett sajtóvacsorán. Az eseményen végigkóstolhattunk egy igazán impozáns menüsort, amelynek minden egyes fogása Hortobágy Angus marhából készült.
A Hoppá! Bistrót 2019-ben álmodta meg Jancsa Jani, aki a franciás-magyaros étterem mellett a hamburgereiről ismert Bamba Marha, valamint a Donna Mamma kulináris vezetője. Az Andrássy úti bistróban a feszengésmentes, laza hangulatot szeretné biztosítani az odelátogató magyaroknak és külföldieknek egyaránt. Sajnos a járvány a bistrót is bezárásra kényszerítette - kétszer is - , de néhány hete újranyitott, ez adott apropót a vacsorára.
![Rib eye Hoppá bisztró belső](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3867/38674/386741/38674145_9836a7c9be91396a53cc05b3b8f56cc5_wm.jpg)
Ételsor a marhahús jegyében
Hogy el tudd képzelni, mi mindent kóstolhatsz itt, adunk egy kis ízelítőt: a sajtóvacsorán megálmodott ételsor érlelt hamburgerpogácsából álló üdvözlőfalat-burgerrel indult, amelyet egy tortellinivel tálalt marhahúsleves követett. Kétféle főfogást kóstolhattunk: Rib Eye steaket konfitált burgonyával és füstölt hagymával, illetve bélszín steaket édesburgonyával és cseresznyével. A nyári gyümölcs különösen jól harmonizált a marhahús ízével, ajánljuk kipróbálásra. A menüt egy csodás csokoládés desszert zárta, amelyet kókusszal és maracujával szolgáltak fel, valamint csillogó ételfesték tette még különlegesebbé.
Nincs marhahús bor nélkül, a fogásokat a decsi dűlőből származó Takler Pince nedűivel kísértük. Elsőként Királyleányka gyöngyöző bort kóstolhattunk, amely egy könnyű nyári ital, ráadásul a királyleányka szőlőfajta hungarikum. A főfogásokhoz a pincészet kékfrankosait ízleltük meg, a menüt pedig a borászat aranyérmes italával, a Primarius Merlot-val zártuk. Ha ellátogatsz a Bistróba, nyugodtan kérj segítséget, minden fogáshoz megtalálhatod a hozzá illő bort.
![Bélszín Hoppá bisztró belső](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3867/38674/386746/38674661_7701293b7cd1b1fc9cb350f38e4666a1_wm.jpg)
Hazai alapanyagokból
Jancsa Jani azt is elmondta, hogy az étterem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy szinte csak magyar termelőktől vásárolja az alapanyagokat, igyekeznek minél inkább a lokális beszerzésre koncentrálni. Az elmúlt lassan két évben az elhelyezkedés miatt inkább a külföldi vendégeket sikerült megszólítaniuk, ezért most a helyieknek is szeretnék megmutatni a minőségi fogásokat. A bezárások alatt sem tétlenkedtek, az étlapot és az étterem koncepcióját fejlesztették tovább, és annak ellenére, hogy rengeteg alapanyag drágább lett, ők mégis árat csökkentettek.
![Csokimousse Hoppá belső](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3867/38675/386751/38675139_1a569eddc97b994ed8139c2e88a1e0dd_wm.jpg)
Angus marha a Hortobágyról
A bistróban minden marhahúsos fogás Hortobágy Angusból készül. Az Angus egyedi, magas márványozottságú, kiváló minőségű, skót eredetű húsmarha. Magyarországon mindössze 4 gazdaság rendelkezik az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel, köztük a Hortobágy Angus. A marhák városoktól és forgalmas utaktól távol nevelkednek és 22-24 hónapos korukban, vagyis a megszokottnál 5-6 hónappal később vágják csak le őket, így a húsuk is érettebb, zamatosabb, márványozottabb lesz. A gazdaság célja, hogy az amerikai marhahúsimportot hortobágyi termékekkel váltsa ki.
Kun Álmos, a vállalkozás társtulajdonosa elmondta, hogy a marhahús garantáltan GMO-mentes, az állatokat stresszmentesen tartják és vágják is le. Ez utóbbi a húsminőséget is pozitívan befolyásolja. A gazdaság fő terméke a hamburger, amelybe belekerülnek olyan értékes részek, mint a nyak, szegy, oldalas vagy a hasaalja, az egészségtelen összetevőket, mint a vesefaggyú, pedig kihagyják. A tulajdonosok hisznek abban, hogy Magyarországon a marhának van jövője, ráadásul a marhahús egészséges, kálium, B6-, B12-vitamin és magnézium is van benne, a húsból főzött alaplé pedig kiemelt kollagéntartalommal bír.
Fotó: Berndt Dániel