All you can eat és különleges forralt borok - Érdemes ellátogatni hétvégén a Monori Pincefaluba

januáriprogi
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Elkezdődött az új év, a gasztroprogramok azonban ugyanúgy folytatódnak, még mindig számtalan lehetőség közül válogathatunk, legyen szó beltéri vagy kültéri programokról.

Január második hete főként az italokról szól, többféle boros rendezvényen, de sörpremieren is részt vehetünk. Ha különleges alapanyagokra vagy egy jó kis all you can eat-re vágyunk a hétvégén, arra is lesz lehetőségünk. 

Jégvirágtól Borvirágig Fesztivál

Monori Pincefalu - január 11.

A Monori Pincefaluban 13 helyszínen, korlátlanul kóstolhatják meg a vendégek a helyi borosgazdák tételeit, hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait. Az italok mellé számos budapesti és helyi étterem szakácsa készít ízelítőfalatokat, amelyek szintén korlátlanul, all you can eat rendszerben fogyaszthatók. A helyszínen csak és kizárólag készpénzzel lehet fizetni, a belépőjegy váltása után indulhat az evés-ivás. A fesztivál célja, hogy ösztönözze a monori borászokat a minőségi tételek előállítására, a kóstolókat pedig ezeknek az értékelésére. További részletek itt olvashatóak

Évköszöntő Czakó Piacz

Czakó kert - január 11.

A téli szünet és a nagy lakomák alatt biztosan kiürült az éléskamra és a hűtő, ideje feltölteni a készleteket. A Termelői Czakó Piacz évköszöntő kínálata hatalmas és széleskörű, lesznek biozöldségek, termelői tojás és méz, érlelt sajtok, házi szörpök és lekvárok, de olyan különlegességek is, mint a bivalyhús-készítmények, szamárkolbász, fürjtojás vagy éppen a gyöngytyúk. Ezeket akár elő is lehet rendelni. További részletek, a termelők listája és a nyitvatartás az esemény Facebook-oldalán érhető el. 

Nagy Fehérvári Bormustra

Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház - január 11.

Január második hétvégéjén, Fehérváron, a Szent István teremben 25 borász gyűlik össze, hogy megmutassák - és persze megkóstoltassák - boraik legjavát. A tételek mellett különlegességek, meglepetések is lesznek, úgyhogy a borkedvelőknek semmiképpen sem érdemes kihagyniuk ezt a programot. A résztvevők listáját felsorolni is hosszú lenne, de az esemény Facebook-oldalán megtaláljátok. Kedvezményes jegyek elővételben válthatók, de a helyszínen is megvásárolhatók. 

Devil's Nectar Beer Premier

BARhole Music - január 13. 

A sörpiac új résztvevője, a Dealbreaker és a már veteránnak számító HopTop Brewery egy kollaboráció során megalkották a LAZARVS zenekar 'Devil’s Nectar' nevű sörét. A cél egy könnyen fogyasztható IPA volt, duplán hidegkomlózva, füves, földes, citrusos és fenyős jegyekkel. A premieren a kollaboráció eredményeként született italt kóstolhatják meg a sörkedvelők, limitált mennyiségben lesz elérhető, megvásárolható üveges kiszerelésben, illetve a csapról is. A nedű mellé zene is társul, a zenekar társaságában fogyaszthatjuk el a söröket. További részletek az esemény Facebook-oldalán

FineWines válogatás

Van Boris Borbár - január 15.

A programon a FineWines borkereskedés válogatásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, amely európai és tengerentúli klasszikusokból áll össze - dr. Tar Ferenc nemzetközi borakadémikus ismerteti a különleges tételeket. A borsor 10 nem mindennapi nedűt tartalmaz. A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött, az ár magában foglalja a kóstolósort, borkorcsolyát és természetesen kísérő szódát is. A bor szerelmeseinek nem érdemes kihagyniuk ezt a programot, további részletek az esemény Facebook-oldalán

Szofi by nature

VinoPiano Borbár - január 15.

A borkóstolót Kékedi Zsófi, a természetes borok egyik hazai apostola, vezeti. Ő nem csak kereskedik a natur, organikus borokkal, de neki - is - köszönhetjük, hogy a naturális bor hazánkban is egyre népszerűbb. A “Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a borokat, de készítőiket is, így jobban át lehet élni a borkészítés örömét és megtanulni a mikéntjét. A kóstoló fő iránya a naturális és a spontán borok világa, a kénmentes borkészítés. A részvétel regisztrációhoz kötött, ehhez információkat az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon