Bállal egybekötött borkóstoló Egerben - Ezt a programot tényleg nem érdemes kihagyni

janiprogi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahogy lecsengenek az ünnepek, a gasztroprogramok új erőre kapnak, egyre izgalmasabb és változatosabb eseményeken vehetünk részt.

Nem egyszerű borkóstolókat szerveztek erre a hétre, hanem bállal, túrával, csokoládékóstolóval egybekötött programokat, vagy éppen esti forralt borozást a szabad ég alatt. A finom borok mellé szezonális finomságokat kóstolhatunk, illetve kézműves vásáron is részt vehetünk. 

TOKAJ 2018 Évjáratbemutató

Bortársaság Lánchíd - január 23.,30.

Az évjáratbemutatót a Bortársaság szervezi, akik a Tokaj kiadványukban szereplő borászokat hívták meg ezúttal Budapestre, hogy mutassák be néhány különleges tételüket a 2018-as évjáratból: szárazat, édeset és pezsgőt egyaránt. A kóstolót január 23-án és január 30-án szervezik meg a Lánchíd utcai borboltban, mindegyik alkalommal más-más borászok mutatnak be különböző 2018-as tételeket, úgyhogy borkedvelőknek mindkét estén érdemes részt venniük. A borászok listáját és további részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Évindító bor- és csokoládékóstoló Egerben

Tóth Ferenc Pincészet - január 24.

Bor- és csokirajongóknak nem érdemes kihagyniuk ezt a programot, vezetett kóstolón, pincelátogatáson vehetnek részt, miközben csoki- és italkülönlegességeket kóstolhatnak, amelyek mellé - ellensúlyozásként - természetesen sós ropogtanivaló és víz is jár. Csak pár példa a kóstolósorból: Egri Leányka 2018, Kadarka Siller 2018, Egri Bikavér Superior 2017, levendulabonbon, étcsokoládé fekete szezámmal, citromos-fahéjas pekándrazsé. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezt az esemény Facebook-oldalán tudjátok megtenni. 

Forralt Bor Fesztivál a Fröccsteraszon

Budapest, Fröccsterasz - január 24-26.

Első alkalommal rendezik meg a Forralt Bor Fesztivált a belváros szívében, ahol több mint 30 borkülönlegesség, sok-sok téli finomság és más meleg italok lesznek kóstolhatók. A rendezvény 3 napon át, minden nap déltől este 10-ig tart. A szabad ég alatt fogyaszthatjuk el az ital- és ételkülönlegességeket, de nem fogunk fázni, a forró finomságok garantáltan felmelegítenek, a hangulatos helyszín miatt - főként esti fényeknél - garantáltan megéri. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Egri Borok Bálja

Hotel Eger & Park - január 25. 

Borkedvelőket, bálozni vágyókat, de borászokat is várnak az Egri Borok Báljára, amelyet Eger nagymúltú, nívós szállodájában rendeznek meg. Az Egri Borvidék borászainak legjobb tételeit és borokra hangolt menüsort kóstolhatnak a vendégek, miközben a zenei aláfestésről a Gerappa Party Band gondoskodik, úgyhogy a táncos lábú vendégek előnyben vannak. A bálon való részvétel belépőjegy vásárlásához kötött, ezt az esemény Facebook-oldalán lehet megtenni, illetve további részleteket is ott találtok. 

Országos Kolbász- és Sajtfesztivál

Millenáris Park - január 25-26.

A Millenáris Parkban rendezett családi gasztroesemény ingyenes, kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdemes részt venniük rajta. A rendezvény célja, hogy megismertesse a hazai kézműveseket és a legfinomabb ételeket, italokat a közönséggel, de nem csak gasztronómiai különlegességek, folklór kulturális programok is lesznek. Természetesen kolbász- és sajtkóstoló tálak is vásárolhatók, ezeken hatféle kolbász és kilencféle sajt található. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Forralt Bor Fesztivál és Kézműves Ünnep

Óbuda, Főtér - január 25-26.

A rendezvényt Óbuda patinás Főterén, az Óbudai Adventi Vásár helyszínén rendezik meg immár 5. alkalommal. Természetesen rengeteg forralt borral, de más italokkal is készülnek a szervezők, kávék, forró csokik, teák, puncsok, grogok, forralt sörök, de pálinkák is lesznek. Az italkülönlegességek mellé igazi téli ételeket kóstolhatunk, illetve számtalan kézműves termék közül válogathatunk. Több száz ülőhely, illetve több melegedő is lesz a Főtéren, de jégpályát is felállítanak a korcsolyázni vágyóknak. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok. 

Palkonyai Nyitott Vince

Palkonya Gasztrofalu - január 25.

A Palkonyai Nyitott Vince nem más, mint egy pincetúra, az egész napos program során hat különböző pincébe látogatnak el a borkedvelők, mindenhol kétféle tételt kóstolnak majd meg. Természetesen a szervezők az ételekről sem feledkeztek meg, reggelivel és estebéddel készülnek, amelyek helyi, minőségi alapanyagokból készülnek. A gasztronómiai élmények mellől a túra sem marad el, az egész Palkonyai Szőlőhegyet bejárják a kóstolók. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük