Járd be biciklivel a Villányi borvidéket, vagy vegyél részt gourmet pikniken - Szuper programok lesznek a hétvégén

progik5
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nem szeretnéd a hétvégét a négy fal között tölteni, válogass ezekből az izgalmas programokból, a finom étel- és italkínálat garantált.

A hét végére alábbhagy a kánikula, péntektől vasárnapig kellemes idő lesz, a ragyogó napsütés megmarad, de nem lesz tikkasztó meleg. Pont tökéletes lesz ahhoz, hogy kimozdulj otthonról és részt vegyél az alábbi szuper programok egyikén, sőt, akár többet is beiktathatsz a 3 napba. 

Süllő Fesztivál

Gárdony, Harcsa utca 2. - július 2-4.

A Süllő Fesztivál a Velencei-tó legnagyobb halas rendezvénye, a halkedvelőknek kötelező a részvétel a gárdonyi fesztiválon. Nem csak sült halat, ropogós keszeget és fish and chipset kóstolhatsz, egy adag halászlével is kiülhetsz a tópartra, sőt, olyan különlegességek is lesznek, mint a harcsachips. A rendezvény családi programnak sem utolsó, a legkisebbeknek légvárral és játszóházzal készülnek a szervezők. A fellépők listáját az esemény Facebook-oldalán teszik majd közzé. 

progik4

Rosalia Fesztivál

Budapest, Városliget - július 2-4.

A Rosalia Fesztivál főszereplői, ahogyan ezt a nevéből már valószínűleg kikövetkeztetted, a rosék, gyöngyözők, habzók és pezsgők, körülbelül 60 pincészet tételeit ízlelheted meg a 3 nap alatt a könnyed fehérboroktól a testes vörösekig, úgyhogy biztosan megtalálod a kedvencedet. A finom italok mellől az ételek sem hiányozhatnak, különböző street foodokat, újragondolt magyar specialitásokat, kézműves desszerteket és prémium sajtot is kóstolhatsz. A borozgatás jó hangulatban fog telni, ugyanis délután fiatal tehetségek mutatkoznak be a színpadon, este pedig könnyű- és világzenei koncertekkel, majd DJ-vel készülnek a szervezők. Mivel idén 10 éves a Fesztivál, saját, országosan elérhető roséja lesz, de más születésnapi meglepetések is lesznek a hétvégén. A belépés jegyvásárláshoz és védettségi igazolványhoz kötött, a további részletekről a fesztivál honlapján olvashatsz.

progik6

KeszthelyFest

Keszthely, Fő Tér - július 2-4.

Mediterrán hangulattal és rengeteg izgalmas programmal, enni-, innivalóval készülnek július első hétvégéjére a KeszthelyFest szervezői, helyi kézművesek és rövid gasztronómiai bemutatók is helyet kapnak az Amazon Ház udvarán. A sétálóutcában kiváló borászatok és a hagyományos gasztronómia képviselői sorakoznak fel, míg a Fő téren food truck-ok gondoskodnak a finom falatokról. A programok is változatosak lesznek: szuper koncerteken vehetsz részt, de a környékbeli kézművesek portékáival is megismerkedhetsz, illetve látványos épületfestéssel és díszkivilágítással is találkozhatsz. További részleteket az esemény honlapján olvashatsz.

progik3

Gördülő Dűlők

Villányi Borvidék - július 3.

Kerékpáron és gyalogosan is felfedezheted a Villányi borvidéket szombaton, több útvonal közül választhatsz: az MTB Teljesítménytúra 30/50 km-es távot takar, a Villány-Siklós Élménybringatúra során 15/25 km-es szakaszon ismerheted meg borvidék tételeit, a Tenkes Piknik pedig egy 10 km-es, gyalog is bejárható útvonal, ahol finom borok társaságában pihenhetsz meg a frissítőpontokon. A különböző útvonalakon található állomások listájáról és a jegyárakról az esemény honlapján találsz plusz információkat. 

progik

Pécsi Szelet - Baranyai Gourmet Piknik

Pécs, Káptalan Kert - július 3-4.

Baranya legfinomabb ízeit, ételeit, italait kóstolhatod végig Pécs belvárosában és az onnan nyíló udvarokban, kertekben. A Pécsi Szelet esemény célja, hogy a megye legjobb éttermeit, borászatait, kávézóit, bárjait és termelőit mutassa be és ismertesse meg az érdeklődőkkel egy jó hangulatú fesztivál keretében. 42 standot látogathatsz meg, az előbb említettek mellett a pékségek, sőt, cukrászatok kínálatát is felfedezheted. A további részleteket és a piknik gasztrotérképét a PécsMa oldalán érheted el.

progik2

Gyenesdiási Keszeg Parti

Gyenesdiás, Első Balatoni Hal- és Termelői Piac - július 4.

Bár maga a rendezvény csak egynapos, rengeteg programmal készülnek vasárnapra a szervezők. Az esemény keszegsütéssel indul, ezt követi a halászléfőző verseny, illetve a különböző szórakoztató műsorok, az estét pedig élőzenével zárják. A gyerekeket játszóházzal várják a szervezők, de kísérőprogramokkal is készülnek, lesz főzőshow, ahol csíptetett ponty és fogasfilé készül keszthelyi módra, de Szőke András előadását is élvezni fogják kicsik és nagyok egyaránt. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találod.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük