Bajai halfőzés virtuális térben, gasztroplacc a Diósgyőri várnál - Izgalmas programok lesznek a hétvégén

júliprogramok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs még tervetek a hétvégére, ne aggódjatok, az alábbi programok között biztosan lesz olyan, ami elnyeri a tetszéseteket.

A kellemes nyári időben a kinti programokat részesítjük előnyben, a karantén után jó érzés minél több időt tölteni a szabadban. Egy kakukktojás van csak a felsorolásban - sajnos a létszámkorlát miatt idén nem lesz Bajai Halfőző Fesztivál, legalábbis nem a megszokott módon. 

Borospohárral a Garay térre

Szekszárd, Garay tér - július 10.

Nemrég indult a Day&Night Challenge, amelyben rendőrök mutatják meg a megyéik legszebb helyeit éjjel és nappal. A kihívás lényege, hogy népszerűsítsék a belföldi turizmust. Bár még Tolna megye nem került sorra, nagyon jópofa ötlettel állt elő az ottani rendőr-főkapitányság: arra kérik az érdeklődőket, hogy borospohárral vonuljanak ki a Garay térre ezzel öregbítve a szekszárdi borvidék jó hírét. A program egy jó kis közösségi élménynek sem utolsó.

Szecsői Levendulaszüret

Lázók Birtok - július 11.

Ha esetleg idén eddig kimaradt volna a levendulaszüret, akkor se bánkódjatok, Tápiószecsőn még csak most lesz a szedés. A pontos helyszín a gyönyörű Lázók Birtok. A levendulaszüretet a védelmi intézkedések betartásával rendezik meg, így bárki nyugodtan részt vehet rajta. További részletek az esemény Facebook-oldalán lesznek majd elérhetőek.

Halünnep - Halászlé határok nélkül

Online esemény - július 11.

Idén elmarad a Bajai Halfőző Fesztivál, de ez nem állíthatja meg a bajaikat és a halászlérajongókat. Baja virtuális térben próbálja meg összehozni a halételek szerelmeseit - arra buzdítanak, hogy ezen a napon főzzünk otthon halászlét, 18 órakor gyújtsunk a bogrács alatt tüzet az összetartozás jelképeként. A vállalkozó kedvűek a főzésről videót is készíthetnek, amit megoszhatnak egymással a rendezvény Facebook-oldalán. Nem csak otthon, Baja különböző kerületeiben is főzőhelyet biztosítanak a szervezők, ehhez itt találjátok a listát.

WeLoveMór Outdoor

Mór - július 11.

Az első közös szabadtéri bortúra 17 órától egészen napnyugtáig tart majd Móron, a borúton. Jelenleg 6 mór borászat tételeit lehet megízlelni a túra során, az út Mórról Csókakő felé tart, ezt gyalog és biciklivel is meg lehet tenni. Az italok mellől természetesen nem hiányozhatnak az ételek sem, Steiner-Lukács Nóri batátakrémes szendvicsekkel, az Öreg Prés Fogadó fantasztikus street fooddal készül, de Mecsérről a Piszke sajt is jelen lesz. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találhattok. 

Vegan Weekend Market

Kőrösy József utca - július 11-12.

Egyre többen keresik a vegán termékeket, azonban a szupermarketek polcain nem mindig találni mindenre alternatívát. A kétnapos vegán piacon azonban nem csak ételek, italok, de tisztálkodószerek és zerowaste termékek is lesznek. Vegán sajtkülönlegességek, sütemények, szörpök, bonbonok, hamburgerek közül lehet majd válogatni. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

GasztroPlacc Extra - Lovagi Tornák Tere

Diósgyőri vár - július 10-augusztus 14.

Július 10-augusztus 14-ig minden pénteken új helyen találjátok meg a GasztroPlaccot. A Diósgyőri vár lábánál, a Lovagi Tornák Tere előtti Vásártéren várják az érdeklődőket. A régió éttermeinek street foodjai és borászainak tételei közül lehet majd válogatni, kóstolni, de az esemény közösségi élménynek sem utolsó, ugyanis élőzene is lesz minden pénteken. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük