Lángos világnap, levendulaszedés, cseh sörnapok - Újra elindultak a gasztroprogramok

progiajánló3
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Végre újra elindult az élet, megnyitottak az éttermek, ismét vannak szabadtéri programok, de kisebb létszámú rendezvények is.

Ahogy beköszöntött a jó idő és a nyár, úgy indult újra az élet vidéken és Budapesten is. Végre többféle programlehetőség közül válogathatunk, ezek nagyobbik része szabadtéri rendezvény, de már vannak kisebb létszámú, zárt események is. 

Levendulaszedés

MagyarProvence Levendulabirtok - június 13-július 19.

Ha esetleg lemaradtatok volna a tihanyi levendulaszedésről, akkor se bánkódjatok, a Balaton-felvidéken, a Káli-medence szívében egészen július közepéig virágzik a levendula. A MagyarProvence Birtokon 3,5 hektárnyi levendula terül el, ennek egy része angol, másik része francia, előbbi még júliusban is virágzik. A birtokközpont a dombtetőn található, csütörtöktől vasárnapig van nyitva. További részleteket itt olvashattok.

Budapesti Cseh Sörnapok

WestEnd Millenium Tetőkert - június 24-28.

Bár sokáig bizonytalan volt, lesznek-e idén sörnapok, végül szabadtéren, a WestEnd tetőteraszán rendezik meg az eseményt. Rengeteg kiállító lesz, kis- és nagyüzemi cseh söröket lehet megkóstolni, de sörökből készült párlatkülönlegességek, röviditalok is lesznek. A cseh gasztrokultúrával is megismerkedhettek a sörnapok során, a kiállítok listáját az esemény Facebook-oldalán teszik majd közzé.

Gin Tonica Thursdays

Bálna Terasz - június 25-július 30.

A Bálna Teraszon július végéig minden csütörtökön Gin Tonica várja az italok szerelmeseit. De mi is az a Gin Tonica? Nem más, mint kedvenc koktélunk spanyol változata, amelyet borospohárban, fűszerekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel kínálnak. A spanyol gasztronómiai élményeket latinos dallamok egészítik ki, amelyeket élőben játszanak a lemezlovasok. További részletek az esemény Facebook-oldalán

Borjour Szabadság

Martini Terazza - június 26-27.

A Szabadság téren idén is a borkedvelőké a főszerep, az esemény központi témája a Sauvignon Blanc lesz. Magyar, francia, új-zélandi, chilei sauvignon blanc-okat kóstolhattok a Martini Terazza teraszain, de a zöldben is. Természetesen más tételek is lesznek, fehérek, bubisok, de vörösek is. A borlistát és a további részleteket az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Unofficial Lángos Világnap

ZSIRÁF - június 28.

Ha szereted a lángost, a ZSIRÁF-ban a helyed vasárnap. Bár hivatalos napja nincsen az egyik kedvenc strandkajának, a bisztró létrehozott neki egyet. Szuper lángoskülönlegességeket kóstolhattok, részt vehettek lángosevő versenyen, ráadásul közben hangulatos akusztikus zenék szólnak majd a háttérben. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashattok. 

Mitiszol Nyári Nyitott Kóstoló

Haris Park - június 30.

Buda egyik legszebb helyszínén rendezik meg a nyitott kóstolót, újdonságok és izgalmas tételek várják a borok szerelmeseit. A Haris Park szolgál az esemény helyszínéül, amely nem csak árnyékot adó fákkal, gyönyörű belső terekkel is várja az érdeklődőket. A nagy nyári közös kóstolóra érdemes időben regisztrálni. A résztvevő borászatok listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon