Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Ezeknek a kreatív, de egyszerű ötleteknek köszönhetően idén karácsonykor szuper dekoratív módon tálalhatod az ünnepi fogásokat.
Ha neked is gyakran gondot okoz a tálalás, akkor most segítünk: 7 kreatív és egyszerűen kivitelezhető ötletet mutatunk, amelyekkel különösebb konyhai jártasság vagy drága eszközök nélkül is feldobhatod az ünnepi asztalt.
Formázz karácsonyfát zöldségekből
Ha zöldséges előételt vagy felvágottas-sültes tálat készítesz, díszítsd ezzel az egyszerű módszerrel: vágj uborkát vagy répát egészen vékony csíkokra, és tűzdeld fogpiszkálóra vagy hurkapálcára fenyőfa alakban. A fenyőfa szárához és tetejéhez használj egy nagyobb darab zöldséget – utóbbit akár sajtból is kivághatod, és csillag alakúra is formázhatod.
Aranyos hóember főtt tojásból
Ez a formáció garantáltan a gyerekek kedvence lesz! Fogj két főtt tojást, az egyikről vágj le egy vékony szeletet, hogy stabilan megálljon, majd fogpiszkáló segítségével erősítsd rá a másik tojást. Az így létrejött hóembernek készíts orrot és kalapot répából, szemeket pedig fekete olajbogyóból vagy borsból.
Felvágottak karácsonyfásan elrendezve
Akkor is különlegessé varázsolhatod az étkezést, ha egy egyszerűbb brunchra vagy könnyed beszélgetésre vársz vendégeket. Ugyanúgy készítsd elő a felvágottakat, zöldségeket és sajtokat, ahogy máskor is tennéd, az elrendezésnél viszont figyelj arra, hogy a végén fenyőfát képezzenek. A díszítéshez bátran használj a fenyőágakra hasonlító friss rozmaringot.
Sajtgolyók cuki télapóköntösben
A legegyszerűbb sajtgolyót is ünnepi köntösbe öltöztetheted ezzel a módszerrel: szúrj egy fél koktélparadicsomot egy apró, falatnyi pogácsára, erre illeszd rá a sajtgolyót, majd kalapként erősítsd rá a paradicsom másik felét. Szemeket, orrot és szájat pedig készíts fekete olívából és paprikából.
Gyümölcssaláta
Az unalmasnak hitt gyümölcssaláta is lehet izgalmas, ha háromdimenziós elrendezésben tálalod – mindezt természetesen az ünnephez igazítva karácsonyfa alakúra kialakítva. A folyamatnál bízz a kreativitásodban: fogj egy nagyobb körtét, ha nem áll stabilan, akkor egy vékony szeletet vágj le az aljából, majd fogpiszkálókkal erősíts hozzá tetszőleges gyümölcsöket és mentaleveleket.
A mézeskalács sem hiányozhat
Ha így kínálod a mézeskalácsot, akkor senki sem fogja észrevenni, hogy hiányzik róla a cukormáz. Ehhez mindössze egy különböző méretű csillagokból álló kiszúrószettre van szükséged, és csak annyit kell máshogy csinálnod, hogy még nyersen kilyukasztod a csillagok közepét. Így sütés után stabilan egymásra illesztheted őket egy fogpiszkáló vagy hurkapálca segítségével.
Rénszarvasos pillecukor
Ha a vendégek csak sütire toppannak be, akkor készíts kísérőnek egy adag krémes forró csokit. A legjobb forró csoki mellé pedig kötelező a pillecukor is, amit szintén feldobhatsz. Ehhez válassz fehér változatot, szúrj 3 darabot egy hurkapálcára, és olvasztott csokival vagy mézeskalácshoz is használható dekortollal díszítsd fel.
Ha pedig a karácsonyfára is készítenél néhány ehető díszt, akkor ebben a cikkünkben egy szuper videót találsz hozzá.
Fotók: Getty Images