Sose dobd ki a kávézaccot – Inkább öntsd a lefolyóba, vagy tedd a hűtőbe

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lefőzött kávé után maradt zaccnak nem a kukában van a helye! Nagy hasznát veheted, ha nem dobod ki, mert rengeteg háztartási gond ellen nyújt egyszerű megoldást. Többek között takarításhoz, szagtalanításhoz és a dugulás megelőzéséhez is hatásos. És még ezeken kívül is egy csomó probléma ellen bevetheted.

El sem tudod képzelni a reggeleidet egy finom, frissítő kávé nélkül? Az biztos, hogy sokaknak nincs jobb ébresztő ennél az italnál, de tudtad, hogy nem csak arra jó, hogy segítsen beindítani a napjaidat? A maradék zacc szuper hasznos lehet a háztartásban. És a legjobb, hogy nemcsak teljesen ingyen van – hiszen a kávét amúgy is megvennéd és lefőznéd -, hanem még néhány bolti szeren is spórolhatsz vele.

A lefolyó megmentője

A mosogatástól gyakran eldugulhat a lefolyó, ám ez könnyedén megelőzhető használt kávézaccal. Egyszerűen csak öntsd bele, és engedj rá egy kis vizet. Lehet, hogy szokatlanul hangzik, de a szemcsék nem tapadnak meg a csövek falán, hanem könnyen lefolynak, és magukkal viszik a már megragadt darabkákat, valamint feloldják a lerakódott zsírréteget, szennyeződéseket.

kavezacc 2

Viszlát, kellemetlen szagok!

Valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy a hűtőben tárolt ételek milyen kellemetlen szagokat okozhatnak. A kávé viszont ezek ellen is csodaszer. A zacc vagy a friss, őrölt változat is képes magába szívni és semlegesíteni őket. Csak annyit kell tenned, hogy raksz belőle egy adagot a polcra, és reggelre már érezni is fogod a hatását. Nem csak a hűtőben, a lakás többi részében is nyugodtan alkalmazhatod.

A zsíros, foltos tűzhely újra ragyog majd

Az apró szemcsék sikálásra is kiválóak. A tűzhelyre száradt vagy égett foltok könnyedén eltávolíthatóak vele. Még nedvesen önts a területre egy keveset, hagyd tíz percig hatni, aztán pedig súrold át. Meglepődsz majd, mennyire gyorsan feloldódik majd minden, amit addig eltüntethetetlennek hittél. Persze a konyha többi területén is bevetheted: a koszos sütő, a lábasok vagy a tepsik esetén is beválik a kávézacc.

kave kezre

Nincs többé fokhagymaszagú kéz

Te is utálod, hogy fokhagymaaprítás után legalább egy napig a kezeden érzed még a szagát, akárhogy is próbálod lemosni? Ne aggódj, erre is jó a kávézacc. Mivel szagsemlegesítő, csak alaposan át kell dörzsölnöd vele a bőrödet, majd langyos vízzel leöblítened, aztán pedig jöhet a szappanos öblítés. Ezután csak a kellemes illat marad majd.

Bogár- és szúnyogriasztó

A csótányok, a hangyák és a szúnyogok ellen szintén hatásos. Tegyél ki néhány kistányérban az ajtók, ablakok vagy a kuka környékére, vagy szórd végig a bejáratnál a küszöböt egy éjszakára, ha távol szeretnéd tartani a bogarakat.

Fotók: Shutterstock

Ezt is szeretjük