Két új Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet Magyarország
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az Essência Restaurant és a SALT étterem is megkapta a gasztronómiai körökben legnagyobb elismerésnek számító Michelin-csillagot.
A 2021-es Michelin Guide 2 éttermet Michelin-csillaggal és 6 további budapesti helyet Michelin Plate minősítéssel díjazott idén. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója így nyilatkozott a magyar eredményekről: „Mindkét étterem csodálatos példa Budapest dinamikus éttermi jelenlétére. Nemcsak fantasztikus ételeket kínálnak – egy kicsit máshogy –, hanem tisztelettel adóznak Magyarország kulináris hagyományai előtt is. ”
A két új Michelin-csillagos étteremmel együtt Magyarország már 7 díjazott étteremmel büszkélkedhet 2021-ben:
Fotó: SALT Budapest Facebook-oldal
Ez a további 6 budapesti étterem pedig Michelin Plate minősítést kapott:
A Hoppá! Bistro-t mi is teszteltük nemrég, itt írtunk róla korábban.
Fotó: Berndt Dániel (Hoppá! Bistro)
A két új Michelin-csillagos étteremről
Essência Restaurant
Az Essência Restaurant a Sas utcában található, Tiago Sabarigo, portugál séf étterme. Tiago neve sokaknak ismerős lehet, ugyanis egészen 2019-ig a Costes Downtownban dolgozott, ahol öt éven át tartotta a Michelin-csillagot. A portugál séf álma egy saját étterem volt, így született meg az Essência, ahol jóval nagyobb hangsúlyt kapnak Portugália ízei. Az Essênciát feleségének, Éva Sabarigónak is címezte, így az étteremben a portugál és magyar gyermekkor emlékeit idéző ételek ízei ötvöződnek a modern csúcsgasztronómiával - olvasható a honlapjukon.
Fotó: Essência Restaurant Facebook-oldal
SALT
A SALT szakít a hagyományos éttermi élménnyel, elfeledett ízvilágokat elevenít fel Tóth Szilárd vezetésével a SALT csapata. Az étterem a magyar gasztronómia elfeledett arcát mutatja, miközben tiszteli a hagyományokat, új látásmóddal nyúl a méltatlanul mellőzött alapanyagainkhoz. A séf ételeiben a gyógy- és vadnövények a főszereplők, melyek többségét maga gyűjti vidéken, illetve kistermelőktől szerzi be, a sonka és szalonna pedig családjának szatmári hústermelőjéből érkezik. Tóth Szilárd korábban két Michelin-csillagos dán étteremben is dolgozott, mire itthon megvalósította az álmát. Az étterem koncepciójáról a honlapjukon olvashatsz bővebben.
Fotó: SALT Budapest Facebook-oldal
Forrás: Dining Guide
Cover: Getty Images