Kukoricaszezonra fel! A 6 legfinomabb receptet mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A kukorica a nyár nagy slágere, ilyenkor érdemes friss csöveket használni, de szerencsére hozzájuthatunk akár konzerv, akár mirelit formájában is. Most a kukoricás receptjeinket bújva kerestük meg a 6 legfinomabb fogásunkat.
Ha kukorica, akkor biztosan mindenkinek eszébe jutnak a Balaton-parti nyaralások és a napernyős biciklivel közlekedő bácsik vagy nénik, akik azt kiabálták, hogy „Mais bitte!”. Mi pedig mind tudtuk, hogy ez mit jelent. Ez a bicajos szokás szerencsére még ma is él, mindössze mi nőttünk ki belőle.
Ha már a konyhában időzünk, akkor a sima főtt kukoricán túl is van élet, nem is akármilyen! Bár a legtöbb receptben konzervkukorica szerepel, ezt bátran cseréld le frissen főtt, csöves kukoricára.
Mexikói kukoricasaláta
Egy üde saláta hallatán, így nyáron biztosan a te szemed is felcsillan, ha kukoricasalátás típus vagy. Ez a változat ráadásul percek alatt elkészül, és tele van minden földi jóval, köztük lime-mal és chilivel, mellé pedig bátran kínálhatsz tortillachipset is kísérőnek. Szezonban friss főtt kukoricából készítve még finomabb lesz!
Kukorica-krémleves
Ez a leves nem egy sima krémleves. Ebben ugyanis rengeteg krémsajt és füstölt sajt is otthonra talál, nem mellesleg újhagymát is karikázhatsz bele, hogy még intenzívebb, mégis harmonikus ízt kapj.
Sonkás-kukoricás csiga
Ezt a finom péksüteményt akár még egy leves mellé is bátran kínálhatod. A kelt tésztás sütiket szerencsére nemcsak édes, hanem sós töltelékkel is felturbózhatod, és nemcsak előételként, de uzsonnára vagy éppen tízóraira is kiváló ötlet.
Zöldségfasírt
A zöldségfasírtot szinte bármilyen szezonális zöldségből elkészítheted, legyen szó cukkiniről, brokkoliról, vagy éppen magáról a kukoricáról. Ezt a receptet ezúttal petrezselyemmel és borsóval is megspékeltük, ráadásul alig 20 perc alatt elkészíthető, így akár magában, akár egy finom főzelék mellé is laktató kiegészítő fogásként szolgálhat.
Majonézes kukoricasaláta
Ha már kukorica, akkor a majonézes salátákról sem feledkezhetünk meg, főleg az egyik legnagyobb közönségkedvencről, a majonézes kukoricasalátáról. Ezt a finom, krémes salátát sajttal és lime-mal ízesítsd, és az autentikus ízélményért a mexikói konyha kedvencét, a friss koriandert se hagyd ki belőle. Amit pedig semmi szín alatt ne felejts ki belőle, az a jalapeño paprika, hiszen ez adja meg a saláta igazán pikáns ízét.
Fokhagymás, grillezett kukorica
A grillszezon küszöbén állva természetes, hogy a grillezett kukorica is a látómeződbe kerül. Ez a recept fokhagymás vajjal készül, amellyel le kell kenni a kukoricát, végül a grillrácsra dobni. A fokhagyma pikáns íze remekül harmonizál a vajjal, a kettő kombinációja pedig a kukoricával. És hogy mennyi idő elkészítened? Mindössze 15 perc!
Fotó forrása: Getty Images