Izgalmas kvíz a magyar konyháról: melyik ételünk a gránátos kocka?

Kvíz a magyar konyháról

Tudod, milyen fűszer kötelező a tökfőzelékbe? Vagy, hogy kiről kapta a nevét a csokiban gazdag Rigó Jancsi? Teszteld tudásod a magyar gasztronómiából.

Kis hazánk gasztronómiája különleges, ízletes és változatos fogásokból áll. A magyar étkek titka a jó minőségű, hazai földön megtermelt alapanyagokban rejlik, amelyekből sokkal finomabb ételek készülhetnek.

A magyar étkek legendásak, igaz, a világ gasztrotérképén nem annyira népszerűek, mint mondjuk az olasz konyha ételei. A mi szívünk azonban a hazai étkektől dobban nagyot. A hozzánk látogató turisták pedig nemcsak az ország szépségébe szeretnek bele, hanem az ízekbe is, a tradicionális ételeinkbe. Ilyen a bableves, halászlé, pörkölt, és még bőven lehetne sorolni a finom ételeket.

Következő kvízünkben a hazai ételek kapják a főszerepet. Tesztelheted tudásod, mennyire vagy jártas a magyar gasztronómia világában.

Izgalmas kvíz a magyar konyháról: melyik ételünk a gránátos kocka?
Indulhat a kvíz 10 kérdéses játék
1. kérdés
Melyik íróról neveztek el egy bablevesfajtát?
Jókai Mór
Mikszáth Kálmán
Kosztolányi Dezső
2. kérdés
Melyik zöldfűszer a tökfőzelék lelke?
Tárkony
Rozmaring
Kapor
3. kérdés
A kolbászok közül melyik számít hungarikumnak?
Lókolbász
Gyulai
Lecsókolbász
4. kérdés
Milyen tésztával szokás kínálni a hagyományos bajai halászlét?
Csipetke
Gyufatészta
Galuska
5. kérdés
Kiről kapta a nevét a kedvelt csokis sütemény, a Rigó Jancsi?
Cigány prímásról
Kőművesről
Vándor színészről
6. kérdés
Milyen néven ismert még a gránátos kocka?
Túrós tészta
Káposztás tészta
Krumplis tészta
7. kérdés
Mitől lesz jó sűrű szaftja a pörköltnek?
Paprika
Paradicsom
Hagyma
8. kérdés
A hagyományos recept szerint mi kell a Gundel-palacsintához?
Mandula
Kakaó
Dió
9. kérdés
Kiről kapta a nevét a Dobos-torta?
Dobos C. József
Dobos Attila
Dobos Károly
10. kérdés
Mi kell a hagyományos rakott krumpli készítéséhez?
Sajt
Hagyma
Kolbász
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon