Ez az 5 legjobb pékség Budapesten – A legfinomabb helyben sült, ropogós pékáruk

lbpcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az utóbbi években sorra nyílnak a jobbnál jobb kézműves pékségek, ahol mindennap arra törekednek az ügyes kezű pékek, hogy a lehető legjobb minőségű áruval töltsék fel a polcokat.

Nagy öröm számomra, hogy visszatértek a kézműves helyek, mert még mindig az emlékeimben él, hogy milyen kétes pékségek kezdtek terjeszkedni a városban, borzalmas higiéniás körülmények közt sültek az íztelen, felfújt mű péksütemények.

Az ilyen jellegű pékségek miatt a régi nagy kedvencek, mint például a kakaós csiga vagy a sajtos roló sokak szemében kegyvesztetté váltak. Bizony, sokan visszasírták a régi időket, amikor minden finomabb volt, még a kiflit is öröm volt magában majszolni. Szerencsére változnak az idők, egyre több helyen nyílnak jobbnál jobb kézműves pékségek, ahol kiváló minőségű alapanyagokból készülnek a különböző pékáruk.

A városban rengeteg jó helyet találni, nehéz kiválasztani, hol sütik a legjobb kenyeret vagy hol a legfinomabb a kakaós csiga, de megpróbálva a lehetetlent az általam legjobbnak vélt 5 helyet mutatom be, ezeket érdemes meglátogatni, felfedezni az üzlet valamelyik csábító finomságát.

Kisperec kézműves sütöde

A IX. kerületben, a Bakáts téren található Kisperec idén januárban nyitott. A helyben készült pékáruk hamar meghódították a környéken lakókat, sőt, azóta a pékség jó híre messzire szállt, más kerületekből is ellátogatnak felfedezni a pékség finomságait.

Valódi pékáru-mennyország tárul az ember elé, ha belép a Kisperecbe, bár az üzlet nem nagy, a kínálat óriási. A pultokon klasszikus pékáruk sorakoznak - kenyérből 6-7 fajta, plusz az állandó kínálat mellé napi 3-4 "vendégkenyér" is kerül. A kiflikből és zsemlékből is bő a választék, nem beszélve a sok gusztusos péksüteményről, melyekben gyönyörködve nagyon nehéz eldönteni, mit is válasszon az ember. Az üzletben a teljes kiőrlésű, cukor hozzáadása nélkül készült pékáruk kínálata is széles - naponta 80-100 helyben készült termék közül válogathatunk.

kpct

Személy szerint, ha betérek egy új pékségbe, mindig a régi nagy kedvencek tesztelésével kezdem, így rögtön a kakaós csigát választottam, ami nem kis meglepetést okozott, jó értelemben. A tölteléket nem sajnálták belőle - de ez igaz az összes finomságra, amit a pékségben kínálnak. Szendvicsek, krémes, töltött sütemények, az ember a pénzéért nem egy kisajnált, szerényen megpakolt valamit vesz.

Tiszta, jó hangulatú pékség vár azokra, akik betérnek a Kisperecbe, az üzletben helyben fogyasztásra is van lehetőség, mióta pedig megérkezett a jó idő, a teraszon is fogyaszthatunk, miközben a környék, különösen a templom szépségét csodáljuk. A pékségben található sok finomság közül nehéz eldönteni, melyik termék is a legfinomabb, azonban a Kisperec különösen a sajtos rolójával hívta fel magára a figyelmet, mely szintén helyben készül - ahogy minden a pékségben. A roló tésztája roppanós, vajas, a töltelék pedig könnyed, teljesen más, mint a városban kapható sajtos rolók, amiket ma már csak az igazán bátrak kóstolnak meg.

Három Tarka Macska kézműves pékség

A XIII. és a VI. kerületben is saját üzlettel büszkélkedhetnek, sőt, ha nincs kedvünk kimozdulni vagy más ok miatt nem tudjuk beszerezni a napi friss pékárut, a Három Tarka Macska oldaláról meg is rendelhetjük, amit szeretnénk.

A pékség 2017 óta van a piacon, csakis a legjobb alapanyagokból készülnek a kiváló kenyerek, péksütemények, szendvicsek. A kézműves pékségben a baguette-ek és croissant-ok francia tradicionális recept alapján készülnek. Prémium minőségű francia lisztet és vajat használnak. A pékség kínálata színes, többfajta kenyér, péksütik, szendvicsek várnak ránk.

htmct

Jacques Liszt

A belváros szívében található a kézműves gourmet pékség, ahol kiváló alapanyagokból, mindent kézzel készítenek, a választék pedig nagyon bőséges. Csábító édes és sós péksütik, különböző kenyérkülönlegességek, ropogós kiflik, kalácsok és még más finomságok közül választhatunk. A Jacques-ben tradicionális magyar, francia és olasz pékáru vár a vásárlókra.

nor/ma

Az északi stílusú, kézműves látványpékség kínálatában különböző pékárukból válogathatunk. A pékség egyik büszkesége a kovásszal készült kenyér, amit huszonnégy órán át kelesztenek, majd egy éjszakát pihentetik, mielőtt a pultba kerülne. Péksütik közül a megszokott kakaós csiga vagy sajtos csavart is megtalálható a kínálatban, de még különlegesebb kardamomos tekercset is kóstolhatunk.

Pékesség

A bájos pékségbe lépve nyugalom árasztja el az embert, a választékot szemlélve kicsit úgy érezzük, visszarepültünk a múltba. Illatos ropogós kenyerek és édes, sós péksütemények sokasága várja, hogy megkóstoljuk őket. Az üzlet egyik kedvence a linzer, ami belépve rögtön a látóterünkbe kerül, kóstolás után pedig a klasszikus rabjává válunk. A pékségben minőségi alapanyagokból dolgoznak, igyekeznek a régi idők ízeit megidézni termékeikkel.

Fotó cover: Getty Images/Fotó: Kisperec Kézműves Pékség Facebook/Fotó: Három Tarka Macska Kézműves Pékség Facebook

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük