Nőnapi borkóstoló, cukorvirágvásár, termelői piac - Izgalmas programok várnak a hétvégén

progiajánló3.gif
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk pár különleges hétvégi programot, de a férfiak se búsuljanak, rájuk is több izgalmas fesztivál és rendezvény vár.

Nőnapi bórkostoló, cukorvirágvásár, csupa-csupa kedves meglepetés vár a nőkre ezen a hétvégén, de azért a férfiak sem maradnak program nélkül, kétféle csokoládéfesztivál, kolbászgyúró mulatság és nívós borkonferencia várja őket. 

Borkonferencia

New York Palace Hotel - március 6.

2013-ban rendezték meg először a Borkonferenciát, a szőlész-borász társadalom megkerülhetetlen éves fórumát. A borvilág legjelentősebb hazai és nemzetközi szereplőivel találkozhattok itt, akik izgalmas előadásokat tartanak, de különböző vitákat is folytatnak „bor, jog, marketing” témakörben. A konferencia központi témája az innováció, szó lesz a borturizmusról, az új generációs piackutatásról és még rengeteg más izgalmas témáról. A részletes programot és a résztvevők listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Gyengébb? Nem! Nőnapi Borkóstoló

Sofitel Budapest Chain Bridge - március 7.

Idén is megrendezik a nőnapi borkóstolót Magyarország népszerű borásznőivel. Ismét a nőké a főszerep, hogy különleges tételeikkel megörvendeztessék a borszerető közönséget. A Gyengébb? Nem című kötet főszereplői és a könyv megjelenése óta feltűnt borásznők Budapestre utaznak, hogy bemutassák legjobb boraikat és meséljenek magáról a szakmáról. A programot mesterkurzusok és Alain Losbar konyhafőnök francia finomságai színesítik. A résztvevő borásznők listáját és további részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Győri Csokoládé Karnevál

Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ - március 7-8.

Csokoládékülönlegességek, isteni finom desszertek, látványos finomságok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Győri Karneválon, amelyet első alkalommal rendeznek meg. A rengeteg édesség mellett lesznek koncertek, tombola és csokievőverseny is, a kicsiket pedig ingyenes játszóház várja. A belépés jegyvásárláshoz kötött, viszont a jegy ára tartalmazza a helyszíni koncerteket is, 3 éves kor alatt pedig természetesen ingyenes. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Tihanyi Kolbászgyúró Mulatság és Gasztro Fesztivál

Tihany, Akasztó domb - március 7.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kolbászgyúró Mulatságot Tihanyban, amely az egyik legnívósabb tihanyi rendezvény, színvonalas gasztronómiai fesztivál. A mulatságot az Akasztó dombi termelői piacon rendezik meg, itt nemcsak a versenyző csapatok férnek el, hanem a kiállítók is: lesz kolbász- és pecsenyés stand, italos stand (sör, bor, pálinka, frissítők), házi rétes, szárazkolbász, levendulás ajándéktárgyak, óriás palacsinta, vattacukor, kézműves termékek és a többi. A további részleteket az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - március 7-8.

Kézműves csokoládémustra lesz Kazincbarcikán, minden csokirajongónak érdemes ellátogatnia ide, de a kisgyerekes családokat is sok szeretettel várják, rengeteg gyerekprogrammal készülnek a szervezők. Lesz mézeskalács workshop, csokisuli, ahol csokoládéfigurákat lehet készíteni, a felnőtteket csokoládébika-rodeó és chiliscsoki-evőverseny várja, de házilag készített torták is megmérkőznek egymással. Nőnap alkalmából pedig különleges cukorvirágvásáron is részt lehet venni. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találtok.

Kiskertpiac - Tavasznyitó vasárnap

ELLÁTÓház, Budapest - március 8.

Tavaszváró hangulatban telik majd az esemény, nemcsak rengeteg virág és növény, tavaszi dekoráció és illat várja az érdeklődőket, hanem gasztronómiai különlegességek is, natúr kencék, krémek, minden a természetesség körül forog. Nőnap alkalmából egy kis meglepetéssel is készülnek a női látogatóknak. A belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát, úgyhogy nyugodtan magatokkal vihetitek négylábú kedvenceteket. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashattok.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon