Így méregteleníts természetesen: hatásos táplálékkiegészítőket is mutatunk

Meregtelenites
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az év eleji tisztítókúrához fontos tisztában lenni az alapszabályokkal, hiszen csak így tud hatásosan működni és a szervezeted természetes méregtelenítő funkcióit támogatni.

Sokunk számára az új év kezdete egyet jelent a fogyó- és tisztítókúrák végeláthatatlan sorával, illetve az olyan életmódváltással kapcsolatos fogadalmakkal, amelyeket – mint legtöbbször utólag kiderül – képtelenek vagyunk összeegyeztetni az életünk más területeivel.

Ahhoz ugyanis, hogy bármilyen életmódbeli változtatás hatásos és tartós legyen, észszerű keretek között kell végezni, és érdemes elérhető célokat kitűzni. Ehhez természetesen ismernünk kell a saját korlátainkat és tűrőképességünket, de nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal a módszerrel is, amelyet épp kipróbálni tervezünk.

Mit jelent a méregtelenítés?

A méregtelenítés egyrészt azt jelenti, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amelyek segítenek a szervezetünknek megszabadulni a méreganyagoktól, emellett tiltólistára tesszük azokat, amelyek megterhelőek, mint például az alkohol, a zsíros ételek vagy a cukor. A helyes méregtelenítési folyamat magában foglalja azt is, hogy ebben az időszakban kevesebbet eszünk, és többet pihenünk, ezzel biztosítva a szervezetünknek a lehetőséget a tisztulásra és a regenerálódásra. A méregtelenítés nem jelent egyet a fogyókúrával!

Meregtelenites majtisztito elelmiszerek

A méregtelenítés előnyei

A méregtelenítés számos fizikai előnnyel jár. Azáltal, hogy kevesebbet eszünk, pihentetjük az emésztőrendszerünket, könnyebben távoznak a felhalmozódott méreganyagok, energikusabbak leszünk, és célzott esetekben néhány felesleges kilótól is megszabadulhatunk. Célja, hogy lehetőséget adjunk a szervezetünknek meggyógyítani önmagát. A méregtelenítés ráadásul szellemileg is frissítő hatású lehet, hiszen a csökkentett és megváltozott tápanyagbevitellel kitisztul a gondolkodásunk, és több időnk jut más dolgokkal foglalkozni.

A méregtelenítés teret nyit új alapanyagok kipróbálására, sőt, ha a kúra alatt remekül, de visszatérve a megszokott ételeidhez szörnyen érzed magad, akkor arról is megbizonyosodhatsz, hogy azok rossz hatással vannak rád, és változtatnod kell az étrendeden. A leggyakrabban a tejtermékek, a kávé és a finomított lisztből készült termékek tudnak gondot okozni.

Meregtelenites energikus no

A méregtelenítés szabályai

Méregtelenítésbe csakis abban az esetben fogj, ha teljesen egészséges vagy. Ha bármilyen betegségben szenvedsz, gyógyszeres kezelés alatt állsz, kimerült vagy, gyereket vársz vagy szoptatsz, akkor előbb mindenképp kérd ki az orvosod véleményét! Ne dőlj be minden reklámnak: olyan módszert válassz, ami tudományosan is igazolható és észszerű alapokon nyugszik. A méregtelenítés teljes ideje alatt igyál sok folyadékot, és figyeld a szervezeted jelzéseit. Ha erőtlenséget, szédülést tapasztalsz, vizsgáld felül a kúra eredményességét.

Méregtelenítő táplálékkiegészítők

A boltokban és reklámokban számtalan méregtelenítő hatásúnak kikiáltott termékkel találkozhatsz, azonban ezek közül nem mind működik. Az alábbi természetes eredetű alapanyagokkal azonban nem foghatsz mellé:

  • máriatövis és pitypang: támogatják a máj természetes méregtelenítő funkcióit,
  • probiotikumok: az emésztés helyreállításában és kiegyensúlyozásában segítenek,
  • spirulina, chlorella, búzafű: tisztító és méregtelenítő hatásúak, ugyanakkor energiával is feltöltenek.
Meregtelenites pitypang tea

Bár a méregtelenítés rövid távon sokat segíthet, a hosszan tartó kiegyensúlyozott energiaszintet és az optimális testsúlyt csak az étkezési szokások tartós megváltoztatásával érheted el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük