Szőlőhegyi piknik, Márton-napi libaságok, őszi hangulat - Ezeket a programokat ne hagyd ki hétvégén

mártonnap
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a hétvége a Márton-napi libás ételekről, a finom borokról és az őszi hangulatról szól, gasztrotúrán, pincesétán és borkóstolón is részt vehetsz.

A novembernek is megvan a maga hangulata, az ősz ezen hónapját a finom, testes borok és a Márton-napi libás finomságok jellemzik, de a karácsonyi készülődés is benne van már a levegőben.

Szőlőhegyi Piknik

Zalakaros - november 6-7.

Télen is lehet piknikezni, nem is akárhogyan - a Márton-napi Szőlőhegyi Piknik a környék borkínálatát mutatja be. A szervezők négy helyszínen készülnek tematikus Márton-napi programokkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de ingyenes pincejáraton is részt vehetnek a borkedvelők. A libalakoma, a kemencés és a libazsíros kenyér mellett izgalmas borkóstoló és pálinkafőzés is lesz, de interaktív malomtúra, népi komédia és jazz is színesíti a programot. További részleteket itt olvashatsz.

mártonnap2

Borjour Somló

Hotel Nemzeti Budapest - november 6.

A Somló-hegy Budapestre költözik egy este erejéig: közel 20 somlói borász mutatja be a tételeit a Somló Nagykóstolón. Ásványos, cool olaszrizlingek, furmintok, hárslevelűk és sok-sok juhfark korlátlan kóstolására lesz majd lehetőség. A kiállítók sorát bővíti például a Kolonics Pincészet Somló, a Kőfejtő Pince, a Dénes Hegybirtok, a Barcza Pincészet, de a teljes listát az esemény honlapján érheted el. A belépőjegy váltása korlátlan fogyasztásra jogosít fel, borkedvelőknek kötelező program.

Márton-napi pincejárás

Pannonhalmi Borvidék - november 6-8.

A Pannonhalmi Borvidék hat jelentős pincészete változatos borkóstolókkal és 2020-as újborokkal várja a borkedvelőket ezen a hétvégén. A 3 napos programon a pénteki nap még csak a ráhangolódás szakvezetéses pincelátogatással és borkóstolóval, szombaton borvidéki buszjárattal lehet utazni pincéről pincére, a vasárnap pedig a levezetésről szól majd. A pincejárás részletes programját és menetrendjét itt olvashatod el, a jegyárakról is itt találsz információkat.

mártonnap3

Budafoki Pincejárat 

Záborszky Kúria - november 7.

A budafoki pincejárat a világ egyik legnagyobb összefüggő pincerendszere. A mai napig borral és pezsgővel foglalkozó hazai vállalkozások tevékenykednek itt. A Borváros most megpróbálkozik a lehetetlennel: a történelmi és kulturális hagyomány keretei között szeretné bemutatni a bor minden aspektusát. A történelmi hordósoron a különböző típusú hordók és a fafaragó művészek remekműveit nézheted meg, de a Mesterségek Múzeumában a borszállításhoz és hordókészítéshez kapcsolódó eszközöket is megtekintheted. A teljes programot az esemény Facebook-oldalán találod.

Márton-napi bor- és gasztrotúra

Tata, Kastély-tér, Öreg-Tó - november 7.

A Márton-napra készülődve libaságokkal, pezsgőkkel, borokkal, házi pálinkákkal készülnek a szervezők, a csodálatos táj pedig már csak ráadás. A gasztrotúra keretein belül meglátogathatod az Esterházy Pezsgőgyárat, ahol 3+1 tételes borkóstolóval várnak majd, de városnézésen is részt vehetsz, ahol rengeteg látnivalót mutatnak majd be. A Pátyi Pincesort sem érdemes kihagyni, a nap lezárásaként pedig Márton-napi borvacsorával vár majd a Kovács Pincészet. További részleteket az esemény Facebook-oldalán találsz.

mártonnap4

Slow Gasztro Market

ELLÁTÓház - november 8.

A kiskertpiac Slow Gasztro Marketen a kert finomságait állítják a középpontba, a virágok és fűszernövények mellől a gasztronómiai különlegességek sem hiányoznak majd. A finom ételek mellett dizájn lakberendezési és öltözködési kiegészítőket, natúr kozmetikumokat, gyertyákat is vásárolhatsz, mindent, amire ősszel csak szükséged lehet egy meghitt estéhez. A kísérő rendezvényt is érdemes megnézni, a Chili Sunday Budapesten hazánk legjobb chilitermelői mutatják be chiliszószaikat, fűszereiket, chutney-jaikat. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük