Vadkovászos pizza, hulladékmentes vásár, séta a Duna-korzón: októberi gasztroprogramok

progg
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Továbbra is folytatódnak a gasztronómiai rendezvények, izgalmas, változatos, kül- és beltéri programokon vehetünk részt.

Az ősznek is megvan a maga hangulata, legyen napos vagy hűvös idő, annyira gyönyörű a természet, hogy ilyenkor sem érdemes otthon ücsörögni. Ha mégis esősre fordul az időjárás, akkor se búslakodjunk, több beltéri program közül is válogathatunk.

Champagne-séta a Duna-korzón

Budapest, Duna-korzó - október 18.

A Champagne Világnapján az egymástól pár perc sétára elhelyezkedő Sofitel, InterContinental és Marriott szállodák összefogtak, és egy egyedi, sétával egybekötött kóstolóélményt álmodtak meg a Champagne szerelmesei számára. A 3 szálloda által kiválasztott Champagne háznak 3-3 tételből álló prémium italsorát lehet megkóstolni, ráadásul a finom italok mellé gourmet falatkák is járnak. A sétán túl más különleges programokkal is készülnek a szállodák. Ezekről további információt az esemény Facebook-oldalán találtok.

Kovászos nápolyi pizzák hétvégéje

Budapest, Vegazzi - október 18-20.

Pizzarajongók figyelem, ugyanis ezen a hétvégén élesztő nélküli, vadkovásszal készült nápolyi pizzát lehet megkóstolni az Anker't-ben. Bármelyik vegażżi pizzát kérhetjük kovászos tésztával, viszont a számuk véges, egész hétvégére csak 180 db vadkovászos buci készül. Az esemény üzenőfalán teszik közzé pénteken és szombaton este a megmaradt pizzatészták számát. Aki szereti az olasz finomságot és kedveli a különlegességeket, mindenképpen próbálja ki. 

Őszi Gasztroséta

Etyeki Gasztrosétány - október 19.

Mindkét nap 10.00 órától nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit a Gasztrosétány, a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni. A vendégvárók kínálatát felsorolni is sok lenne, de azért nézzünk meg pár példát: ott lesz a Gingalló Csokoládéműhely kézműves bonbonokkal, forró csokival, csokoládékészítéssel; a Desszert Pince boros édességekkel; az Etyeki Sajtútállomás sajtkülönlegességekkel és a Rókusfalvy Birtok a boraival, de a teljes listát megtaláljátok az esemény Facebook-oldalán.

PalKonyhafoglalás - A nagy koktél party

Palkonya - október 19.

A PalKonyha, a Babka Budapest, valamint a Szomszéd Bár közös szervezésében egy egészen különleges gasztronómiai élményben lehet részünk. Magyarország legmenőbb sztárséfjei és bártenderei készítenek egy italokkal kísért menüsort a vendégeknek, 6 séf, 6 bártender, 6 gourmet fogás, 6 különleges ital várja az érdeklődőket. A cél a hazai bárkultúra erősítése, illetve a minőségi italok és ételek népszerűsítése, és persze, hogy mindenki jól érezze magát. A séfek és bártenderek pontos névsorát az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

SZEGA - II. Nemzetek Sajtfesztiválja

Budapest, Folyondár - október 19.

Egyszeri belépődíj fejében a látogatók korlátlanul kóstolhatják meg a világ 25 országának több mint 400 sajtját. A sajtok mellől ráadásul nem hiányoznak majd a borok sem, számos minőségi magyar és külföldi bort kóstolhatnak a vendégek. A rendezvény során szakmai előadásokkal és színvonalas zenészprogramokkal is készülnek a szervezők. A magyar sajttermelők számára külön szakmai továbbképzési programot állítottak össze. További részletek az esemény Facebook-oldalán

II. Murci Fesztivál a Kishegyen

Balatonlelle - október 19.

Főszerepben a hal, a vad és persze a murci lesz. Az ott működő éttermek a borászatokkal karöltve várják vendégeiket egész nap. Ezen kívül vezetett gyalog- és kerékpártúrákkal, kézműves vásárral, zenével, tánccal és sok meglepetéssel készülnek a szervezők. 8 étterem, 3 cukrászda és 11 borászat látja vendégül az érdeklődőket, 12-től 20 óráig nyitva tartanak, bármikor betérhetünk hozzájuk ebben az időszakban. A résztvevők és a helyszínek pontos listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Orsolya napi vásár - Natúrpark Ízei

Kőszeg - október 19-20.

Kőszeg belvárosának teljes területén kézműves és gasztronómiai különlegességek kaphatók. A rendezvényen kirakodóvásárt tartanak a Natúrpark településeinek kézművesei, borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak. A helyi német és horvát kisebbségek étel– és süteménykülönlegességeikkel szerepelnek a rendezvényen. A helyi éttermek, cukrászdák egy része a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínál a betérő vendégeknek. További részleteket itt találtok.

Zero waste, avagy hulladékmentes vásár

Pécs, Pécsi Kulturális Központ - október 20.

Pécsi és környékbeli kistermelők, kézművesek portékáival lehet találkozni a rendezvényen, amelyeket hulladékmentesen lehet megvásárolni. A vásáron beszerezhetünk alapvető élelmiszereket kimérve vagy betétdíjas üvegekbe csomagolva, amelyeket később visszajuttathatunk a termelőhöz. De nem csak élelmiszert, bőr- és környezetkímélő kozmetikumokat, tisztítószereket is vásárolhatunk hulladékszegény csomagolásban. Ha tudunk, vigyünk magunkkal tárolót, de ha nem, azt is biztosítják. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon