
A 10 legjobb padlizsános recept – A szendvicskrémtől a főételig

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
A padlizsánhoz erős érzelmek fűznek, ez a gyönyörű lila zöldség nem csak finom és kevés kalória van benne, de igen változatosan elkészíthető, sőt, még húshelyettesítőnek is tökéletes.
A padlizsán, ez a szivacsos szerkezetű, gyönyörű lila zöldség óriási kedvenc. Amikor szezonja van, mindennap készíthetnénk belőle valamit, annyira sokoldalúan felhasználható. A padlizsánnak önmagában nem sok íze van, de magába szívja a szószokat, fűszereket, nem mellesleg kalóriaszegény, így diétás ételek alapja is lehet.
Az egyik kedvenc ételemet, a falafelt is plusz padlizsánnal szoktam kérni. A sütésnél egy dologra kell figyelni, hogy nagyon könnyen magába szívja az olajat, úgyhogy érdemes egy kicsit megmikrózni sütés előtt. Egy szó, mint száz, készítsünk sok padlizsános ételt.
Cover: Getty Images