Rántva minden finomabb: 5 étel, aminek jól áll az aranybarna bunda

rántott finomságok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott ételek sikere töretlen, legyen szó húsról, sajtról vagy zöldségről, a ropogós, aranybarna panír mindegyiknek jól áll.

A klasszikus panírba – liszt, tojás, zsemlemorzsa – forgatott finomságokat mindenki szereti. Persze a frissensülteket másfajta bundában is érdemes kipróbálni, lehet az palacsintamassza vagy kukoricapehely.

A zsemlemorzsás panírt különböző magvakkal vagy fűszerekkel keverve is izgalmasabbá teheted. A bunda rengetegféle alapanyagnak jól áll, a paletta terjedelmes, tényleg bármit be lehet panírozni, olykor elég meglepő ételek is átesnek a zsemlemorzsás forgatáson. Ezeket szedtük most egy csokorba, mutatjuk, hogy a megszokott finomságok mellett miket érdemes bundában sütni.

Tejbegríz

A tejbegríz régi kedvenc, melyet fahéjjal vagy kakaóval megszórva imádnak a lurkók. A finomság frissen készítve az igazi, de ha esetleg maradna belőle, érdemes feldarabolni és klasszikus panírba forgatva kisütni. A rántott tejbegrízt fahéjas porcukorral megszórva szokás kínálni, egyszerű, de nagyszerű édesség, melynek remekül áll a bunda.

tejbegríz

Kovászos uborka

Bármilyen meglepő is, de egy ideje nagy sláger a rántott savanyúság. A kovászos uborkát félbe vagy negyedekre vágva szokták panírozni, majd olajban kisütni. Igazán különleges, kicsit pikáns a zamata, érdemes mellé mártogatóst kínálni.

34359631 231853d3ec25eb19d05311e3428cb7b7 wm

Rántott tészta

Egy újabb furcsaság a rántott finomságok között. A rántott tészta Amerikában nagyon elterjedt, több fajtája is hódít. Az egyik legegyszerűbb nasi főtt tésztából készül, mely kaphat klasszikus panírt, vagy liszttel és fűszerekkel egybeforgatják, és utána mehet az olajba sülni. A másik lehetőség, hogy a megmaradt sajtos tészta születik újjá rántott formában, de még az olaszok kedvence, a ravioli is kaphat aranybarna ruhát.

rantott-mac-and-cheese

Rántott rizibizi

Talán nem is annyira meglepő, hisz az olaszok előszeretettel készítenek rántott rizsgolyót rengetegféle variációban. A rántott rizibizi készülhet frissen vagy a megmaradt köretből. Formázás előtt érdemes a rizshez reszelt főtt tojást (vagy nyerset is, ha nem ragacsos a rizs) és kevés zsemlemorzsát adni, majd indulhat a rizslabdák gyártása és panírozása.

Töltött káposzta

A rántott töltött káposzta igazi különlegesség. Meglepő, ám akik kóstolták, azt állítják, nagyon finom. Az elkészítése macerás, mert először meg kell főzni a káposztát, majd miután kihűltek a töltések, jöhet a panírozás és a sütés.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük