Nincs kedved főzni? Ezekből az éttermekből megrendelheted a teljes karácsonyi menüt!

töltött kaposzta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Idén nem akarsz holtfáradtan, hason csúszva beesni a karácsonyfa alá, és másra bíznád a főzést? Már erre is van lehetőség, de persze nem mindegy, kire bízod a feladatot.

Mi lenne, ha idén be se kellene menned a konyhába karácsonykor, csak annyi feladatod lenne, hogy a fa alatt ücsörögve gyönyörködj a fényekben? Álomnak tűnik, pedig már ez sem lehetetlen. 

Egyre több étterem kínál lehetőséget arra, hogy előre megrendelhessük nála a karácsonyi menüt. Így más dolgunk nem marad, mint elmenni érte, otthon felmelegíteni, majd boldogan megenni. Soha, de ilyenkor pláne nem szeretne az ember kockáztatni, ezért ha már csak egyszer van karácsony egy évben, tényleg a legjobb helyről érdemes elhozni azokat az ételeket.

Bock túlélőcsomag

A híres Bíró Lajos-féle túlélőcsomag idén is elérhető, és nem fakszniznak, csak a klasszikusokkal jönnek. A csomag része egy pontyhalászlé, zsírban sült libamáj és a kötelező töltött káposzta. Itt találhatók további infók a rendelésről. Ugyanez a KisBíróban is működik, hasonló kínálattal.

töltött kaposzta kicsi

Széll Tamásék kacsája

Aki még eggyel emelné a tétet egyenesen a csillagos séftől is rendelhet menüt. Az új helyen működő Stand 25-ből kacsamáj terrine-t, pontyhalászlevet, töltött káposztát és kacsacombot is kérhetünk lila káposztával. 

Jardinette

Ha a budai hegyekben elhelyezkedő étteremben olyan káposztát főznek, amilyen húslevest, amit már kóstoltunk és remek, akkor érdemes rájuk bízni az ünnepi asztalt is. Tőlük a halászleven és a füstölt hússal készülő töltött káposztán túl lehet zsírban sült libamájat és karácsonyi kocsonyát is rendelni. 

Földes Józsi

Ha már Buda, akkor muszáj felvenni a sorba Földes Józsiékat is, ahonnan a menün túl bejglit is lehet rendelni, igazi hagyományos családi ízekkel, ahogy azt ígérik. Itt a legnagyobb választék az eddigiekhez képest, lehet kérni a klasszikus fogásokon túl sóletet és borjúpörköltet is. További infókat itt találtok.

bejgli kicsi

Babka

Hogy az újlipótvárosiak se maradjanak lehetőségek nélkül, nekik főz a Babka, akik a húsvéti után karácsonyi csomagot is kínálnak. A halászleven túl kacsamájpástétom, bejgli és panettone is lesz náluk, érdemes időben rendelni, mert nagyon népszerűek.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük