8 szaftos sült, ami hidegen fogyasztva is tökéletes: kedvenc receptjeinkből válogattunk

eskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos egyben sültek másnap is megállják a helyüket, kínáld őket izgalmas köret mellé vagy egyszerűen kenyérrel és zöldségekkel.

Sokan úgy tartják, hogy a sütőben pirult húsok csak frissen készítve igazán finomak, másnap már nem lesznek olyan ínycsiklandóak. Ezzel részben egyet is lehet érteni, ám vannak olyan sültek, amelyek kellően szaftosak maradnak másnap is, így ha marad belőlük, akkor ugyanolyan jóízűen el lehet fogyasztani őket, mint frissen. 

A maradék egyben sülteket újramelegítve kínálhatod meleg köretek mellé vagy salátákhoz, ha pedig hidegen szeretnéd falatozni, szendvicsalapanyagnak is tökéletesek, akár piknikre is elkísérhetnek. Kedvenc egyben sült receptjeinkből válogattunk, olyan húsokból, amelyek másnap is finomak.

Stefánia-vagdalt

A régi kedvenc, a Stefánia-vagdalt közepében főtt tojás bújik meg, amely a szeletelésnél szépen látszik. A vagdalt melegen és hidegen fogyasztva is isteni, igaz, a sütés után rögtön, melegen nem szabad felvágni, mert akkor szétesik a fasírt. Frissen bármilyen köret mellé kínálva isteni, másnap szendvics is készülhet belőle.

svct

Baconbe csomagolt fasírt

A másik nagy kedvenc egy újabb egyben sült fasírt, amelynek csak a masszájába kerül tojás. A fasírt baconnel körbetekerve készül, a szalonna plusz ízt ad és kellően szaftosan tartja a sütőben sültet. A szalonna zsírjának köszönhetően a fasírt másnap is szaftos marad, így akár sütőben átmelegítve főzelék vagy saláta mellé is kínálhatod.

38289961 b7138e07f53235ca27049844db380d81 wm

Sajtos-sonkás húsrolád

Fasírtból sosem elég, rengeteg izgalmat rejt magában, a darált húst sokféleképpen fel tudod turbózni. A hús masszájába érdemes dinsztelt hagymát keverni, sokkal finomabb, szaftosabb lesz tőle. Az egyben sültet meg is töltheted, ebbe a verzióba sonka, sajt és spenót kerül. A laktató finomság másnap is jól fog esni, kínáld hidegen vagy melegítsd újra.

fct

Egyben sült fűszeres karaj

A fenséges egyben sült egyszerűen készül, mindössze arra figyelj, hogy jó sok fűszerrel dörzsöld be, ettől lesz ízes. Ha pedig csont nélkül készül, használj kötözőzsinórt, hogy szép legyen a formája. A húst sütés előtt kérgesítsd, így belül szaftos lesz, másnapra is finom marad. A maradék húst mindig vékonyan szeleteld, szendvicsalapanyagnak tökéletes.

skct

Fokhagymás-mézes sertéskaraj

A karaj kicsit sem unalmas alapanyag, lehet pikáns, mediterrán vagy ázsiai fűszerezésű, mindegyiknek teljesen más a zamata. A szárazon pácolt húsdarabot fokhagymás-mézes mázzal lehet még izgalmasabbá tenni, ettől sokkal szaftosabb lesz a hús, így másnap is tökéletes lesz.

37709015 66c2c04ac8e3bd479b231961e42a506a wm

Paprikás tejfölben sült csirkecomb

A csibe legszaftosabb része a combja. Ebben a receptben magyaros fűszerezést kap és tejfölben sül, amelyet kömény, paprika és majoranna tesz ízessé. Ebben a krémes, fűszeres keverékben alaposan forgasd meg a combokat, tedd őket a tepsibe, majd öntsd a húsra a maradék szószt, de reszelt sajt is kerüljön rá bőven. A pirosra sült comb melegen finom, de mivel szaftos, másnap is ugyanolyan jó lesz, ha a sütőben átmelegíted.

37702039 ecbc26fdb02337e6cd09b19406963164 wm

Egészben sült csirke baconnel körbetekerve

A mutatós, egyben sült csirkével nem lesz sok dolgod, csak kívül-belül dörzsöld be olajjal, egybekevert fűszerekkel, a belsejébe dobj egy almát és told a sütőbe. A hús így is finom, de a sütési idő utolsó 30 percében bacon is kerül rá, úgyhogy fenomenális lesz. A maradékot másnap is jóízűen el lehet falatozni friss zöldségekkel és kenyérrel.

34036635 423240a7ba647660e7d0b03cbcf248fd wm

Amerikai mázas csülök

A csülök az egyik legszuperebb alapanyag, sokoldalúan elkészíthető, szaftos, tele van ízekkel. Igaz, az elkészítésére időt kell szánni, de megéri. Mielőtt a csülök a sütőbe kerül pirulni, bő, fűszeres vízben, 1-2 óra alatt főzd puhára, utána jöhet a máz és mehet is a sütőbe. A hús omlós, szaftos és ízekben gazdag így készítve, tökéletes lesz másnap is.

Fotók: Getty Images, Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük