Ettél már kaviáros lángost? És avokádósat? A hétvégén erre is lesz lehetőség

lángos
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Továbbra is dübörögnek a gasztroprogramok, jobbnál jobb események lesznek, legyen szó italokról, street foodról vagy édességről, minden lesz ezen a hétvégén.

Bár egyre nagyobb odafigyelést igényel az eseményeken való részvétel, a szervezők is mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő körülmények között, de továbbra is minőségi gasztroprogramokat rendezhessenek.

Corvin Szezonzáró Sörnapok

Budapest, Corvin sétány - szeptember 16-20.

Az ötnapos rendezvényen a legkülönfélébb minőségi söröket lehet végigkóstolni, a belváros szívében megrendezett esemény valódi kánaán a malátarajongóknak. 20-nál is több kiállító és 100-féle csapolt és üveges sör várja a látogatókat, ráadásul a világ minden tájáról lesznek ott sörremekek. Lesznek IPA-k, EPA-k, APA-k, különleges fűszerezésű gyümölcsös sörök, szűretlen búzák, de a sort még sokáig lehetne folytatni, és természetesen a sörkorcsolyák sem maradnak el. A kiállítók listája az esemény Facebook-oldalán lesz elérhető.

GastroHack - TokajMagic

Tállya - szeptember 17-20.

Négynapos gasztroshow-val és kerti partival készülnek Tállyán, a finomságokról a Gastro Hack stábja gondoskodik, a Tállya Dűlőbár pedig az isteni italokat biztosítja. Az ételek közül egy kis ízelítő: lesz thai malac császár, mádi thai grillezett sajt és thai császármorzsa is. A gasztronómiai élmények mellett egy hosszabb-rövidebb túrát is meg lehet tenni Tállya dűlőin, amely során a legfinomabb borokat lehet végigkóstolni, a legjobb termőhelyekkel lehet megismerkedni. További részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók. 

Food Truck Show Budapest

Margitsziget - szeptember 18-20.

Ezen a hétvégén a legjobb food truckok Budapestre, pontosabban a Margitszigetre költöznek ki, hogy a legfinomabb street foodokkal kápráztassák el a vendégeket, ráadásul lenyűgöző zöld övezetben. Nem csak olyan food truckok lesznek kint, mint a Happy Churros, Kolbice vagy a ZabáljCsak, de italokból sem lesz hiány, a helyszínen meg lehet kóstolni a Laposa borokat, különféle kézműves söröket és hűsítő fröccsöket is. A rendezvény családbarát, számtalan gyerekprogrammal készülnek, lesz ugrálóvár, homokozó, de a zenélő szökőkutat is megcsodálhatják kicsik és nagyok egyaránt. A további részletek az esemény Facebook-oldalán érhetők el. 

Édes Napok Csokoládé- és Édességünnep

Budapest, Szent István tér - szeptember 18-20.

Idén sem marad el a Bazilika előtti téren megrendezett Édes Napok, Európa 4. legnagyobb édesség tematikájú hétvégéje. A legjobb, legrangosabb díjakat felhalmozó csokoládé- és édességgyártók mellett a neves cukrászdák finomságait is meg lehet kóstolni, a gasztroszínpadon pedig ismert séfek és cukrászok tartanak különböző bemutatókat, előadásokat, igazi látványfőzés/sütés lesz a pódiumon. Az előadók teljes névsora és a készülő finomságok listája az esemény Facebook-oldalán olvasható.

Első Gourmet Lángos Ünnep

Budapest, Retro Lángos - szeptember 18-20.

Ezen a hétvégén gourmet, igazán extra lángosokat lehet megkóstolni a Retro Lángosnál, a hagyományos, magyar, olajban sült finomságot ezúttal egzotikus, a világ minden tájáról jött feltétekkel pakolják meg. És hogy pontosan mik lesznek? Lesz olasz pestóval nyakon öntött lángos, tenger gyümölcseivel, kaviárral megpakolt verzió, büdös sajttal felturbózott változat, de a sort még sokáig lehetne folytatni, csak a képzelet szab neki határt. A további részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Vegan Market Road Show

Székesfehérvár,  Fehérvári Civil Központ  - szeptember 19.

A legnagyobb és legszínesebb vegán piac ezúttal a főváros helyett vidékre, Székesfehérvárra költözik. A Vegan Market közösségi élmény is egyben, nemcsak a vegán életmódot követőknek érdemes kinézniük rá, hanem az ételallergiában szenvedők is találhatnak itt szuper alternatívákat. Könnyedén el lehet veszni a minden jóval megpakolt sorok között: lesznek vegán sajtkülönlegességek, sütik, chiliszószok, kézműves szappanok, krémek, bonbonok, szörpök, de a teljes lista az esemény Facebook-oldalán található.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon