Tudod, hogyan zajlik az Európai Bordalfesztivál? Ezen a hétvégén első kézből is megtapasztalhatod

progiajánlószept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezen a hétvégén a finom boroké, a gyönyörű borvidékeké és a szüreté a főszerep, de szuper kézműves vásárok is lesznek, nem is akármilyen környezetben.

Bár a vírushelyzet teljesen átírta a fesztiválok megszokott menetét, kellő odafigyeléssel meg lehet tartani a programokat, az alábbi 6 esemény mind kihagyhatatlan, érdemes kinézni rájuk a hétvégén. 

Európai Bordalfesztivál

Villány/Pécs - szeptember 25-26.

Tudod, milyen egy igazi Bordalfesztivál? Ezen a hétvégén Villányon és Pécsett hangulatos zenés programok és természetesen isteni tételek várják az érdeklődőket. A népek bordalai- és táncai mellett pince- és gálakoncertekkel is készülnek, fellép például a Bartók Béla Férfikar, a Mecsek Kórus, a Zengő együttes, de a sort még sokáig lehetne folytatni. A fesztivál célja, hogy a bornak, mint kultúr-és kultusznedűnek, a képét adják át, fejezzék ki a zene eszközeivel. Hiszen "a jó borban öröm, barátság és dal van!" Az előadók teljes listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Újpesti Borvíkend 

Budapest, Szent István tér - szeptember 25-27.

A hétvégén Újpestre költözik a borvilág, a háromnapos programon nem csak isteni borokat kóstolhatsz, de megismerkedhetsz a borkészítés hátterével, beszélgethetsz borászokkal, bepillantást nyerhetsz a munkájukba. Az idei vírushelyzet miatt a koncertek elmaradnak, de lesz helyette kézműves vásár, gasztronómiai kiállítók, a legkisebbeknek pedig "gyerekszürettel" és bábelőadásokkal készülnek. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán olvashatod.

Szentendrei Jazz- és Boresték

Szentendre - szeptember 25-27.

Idén a vírushelyzet felülírta a Jazz- és Bornapok megszokott menetét, a finom borok és a jazz-zene nem marad el, de az eseményt éttermekben és szabadtéri udvarokon rendezik meg. Egy kis ízelítő: a Barcsay Múzeum udvarán jazz-koncert lesz, a Városi Vendégházban a Bujdosó Pincészet lesz a házigazda, a borkóstoló mellett borterápia és borismereti kurzus is lesz, a Tourinform Iroda pedig Gasztro Borsétával várja az érdeklődőket. A helyszínek listáját és a további programokat az esemény honlapján találod.

Természet Kincsei - Kézműves Vásár

Agostyáni Arborétum - szeptember 26.

Ezen a hétvégén a gyönyörű Agostyáni Arborétumban kézműves vásárral készülnek a látogatóknak, a színvonalas kirakodóvásár mellett a népi mesterségek bemutatójával és az őszi ízek kavalkádjával várnak mindenkit. Gasztronómiai különlegességeket, szó szerint a természet kincseit lehet megkóstolni magában vagy feldolgozott formában, Gerecse gyöngyszemében, csodálatos helyszínen. A vásár és a kóstoló mellett lehetőség lesz új ismereteket is szerezni, a nap folyamán több alkalommal ingyenes szakvezetésen lehet részt venni. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

Etyeki Szüreti Barangoló

Etyeki Borút - szeptember 26.

Az Etyeki Borúton nem csak a vidék legfinomabb borait, de pálinkákat, borpárlatokat, pezsgőket is meg lehet ízlelni, és természetesen nem maradnak el a gasztronómiai különlegességek sem, a falusi ízek mellett házi sajtokat, szörpöket, sonkákat és csokoládékat is meg lehet kóstolni. Egy kis ízelítő a programból: a Nádas Borműhely a bor- és pezsgőkóstoló mellett mustokkal, borecetekkel, válogatott finomságokkal és kézműves csokoládéval várja a betérőket, míg a Hernyák Birtok pezsgővel és szarvasgomba köré megálmodott menüsorral készül. A további programokról és a meglátogatható pincék listájáról az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

Csak a Mentes Őszi Fesztivál

SYMA Sport- és Rendezvényközpont - szeptember 26-27.

A Csak a Mentes Fesztivál szervezői nem csak azokat várják sok szeretettel, akik valami miatt mentesen étkeznek, mindenkinek érdemes lesz ellátogatnia az eseményre: 60 kiállító termékeit lehet megkóstolni és megvásárolni, glutén-, cukor-, laktózmentes, paleo és vegán alapanyagok, készételek, bio kozmetikumok, egészségmegőrző termékek és környezettudatos ajándékok közül lehet válogatni. Az éheseket hatalmas gasztroudvar várja, rengeteg új termékkel és finomsággal lehet majd találkozni. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

Fotók: Getty Images, Agostyáni Arborétum Facebook-oldal

Ezt is szeretjük