8 üzembiztos fogás kezdőknek is – Ezeket biztosan nem rontod el
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Akármennyire is gyakorlott háziasszony vagy már, te is voltál kezdő, amikor sokszor voltál bajban, hogy vajon a kiválasztott ételt el tudod-e készíteni a leírás alapján, vagy kifog rajtad.
Senki sem állítja, hogy a könnyen elkészíthető recepteket nem lehet elrontani, de jóval kisebb az esély rá. Az már óriási segítség, ha a recept leírása pontos, az alapanyagok mennyiségét nem neked kell kitalálni, és minden munkafolyamat érthetően van kifejtve. Az úgynevezett egyserpenyős fogások a kezdők kedvencei, hiszen nemcsak kevés mosogatnivaló van velük, hanem kezdőként is biztosan sikerülni fognak.
A tésztás ételek is nagyon hamar és főleg könnyen elkészíthetők, a szószokat és a feltéteket variálva könnyedebb vagy laktatóbb fogásokat készíthetsz. Persze nemcsak tésztából állhat egy kezdő repertoárja, de érdemes a legegyszerűbb recepteket begyakorolni, és utána szépen haladni a bonyolultabbak felé.
Paradicsomos tészta szardellával és olajbogyóval
Annak ellenére, hogy hamar elkészíthető, a tésztának sem szabad unalmasnak lennie. Ha egy kicsit különlegesebbet szeretnél enni, és persze szereted a halat, akkor ezt a délolasz receptet, a pasta puttanescát készítsd el, amely paradicsomos alapú, és szardella és olajbogyó dobja fel.
Krémes gnocchi brokkolival
A gnocchit, vagyis az olasz krumpligombócot házilag is elkészítheted, de nem történik semmi, ha készen veszed meg. Így aztán még könnyebb lesz ennek a krémes egytálételnek az összeállítása, amelyet sajtszósz tesz selymessé és ress brokkoli különlegessé.
Avokádós tonhalsaláta
Kicsit könnyedebb vizekre evezve, a salátánál tényleg nem létezik egyszerűbben elkészíthető étel, de attól még nem lesz unalmas, főleg, ha kicsit különlegesebb alapanyagokat használsz hozzá. Így még laktató is lesz, biztosan nem fogsz megéhezni 5 perccel az elfogyasztása után. Az én kedvencem ez az avokádós tonhalsaláta, amely nemcsak finom, de nagyon egészséges fogás is.
Zöldséges kuszkuszsaláta
Kicsit tartalmasabb, de szintén egészséges és nem utolsósorban pofonegyszerűen elkészíthető elronthatatlan recept ez a zöldséges-fetás kuszkuszsaláta. A kuszkuszt csak forrázni kell, máris kész, és bármilyen roppanós zöldséggel finom lesz. Érdemes idényzöldséggel gazdagítani, és minél színesebbet választani. Ha megmaradt köretként a kuszkusz, akkor is szuper saláta-alapanyag.
Mézes-fokhagymás csirkecomb
Ne ijedj meg ettől a recepttől, egyszerűen csak le kell kenni a mázzal a csirkecombot, és már mehet is a sütőbe. A máz miatt biztosan nem szárad ki a hús, kicsit édes, kicsit pikáns lesz. Azt fogják gondolni, hogy milyen bonyolult receptet készítettél, pedig alig lesz munkád ezzel a mézes-fokhagymás csirkecombbal.
Fokhagymás vajban sült csirkemell
Egyszerűen és gyorsan készül ez az étel, amely a kétféle zsiradéktól lesz szaftos, a fokhagymától aromás, de egyáltalán nem nehéz fogás. Eheted salátával vagy valamilyen körettel ezt a fokhagymás vajban sült csirkemellet, amelyhez most kifejezetten a szárnyas szárazabb részét ajánlom, mert a szósztól így is elég puha és ízes lesz.
Sült brokkoli
Csak ne főzd szét, és máris imádni fogod a brokkolit, amelyből szuper köret készülhet. Süsd sütőben, fűszerezd bátran, tegyél rá sajtot, tejszínt és egy kis pankomorzsát, amelytől kicsit ropogósabb lesz ez a sült brokkoli, amit akár főételként is tálalhatsz.
Karamellizált banánkarikák
Nincs étkezés desszert nélkül, most egy egészen egyszerűt mutatunk, karamellizált banánkarikákat, amelyet magában is ehetsz, de zabkására vagy palacsintára, gofrira is pakolhatsz. Készíthetsz ropogós változatot, vagyis chipset, de ha nem ragaszkodsz ehhez, akkor borítsd be cukros-fahéjas mázzal, serpenyőben pillanatok alatt elkészül.
Fotó: cover: Getty Images, belső: Getty Images, Sági Zsófia / Sóbors, Szász Eszter / Sóbors